Всички китайски компании се развиват с рекордна скорост. Те бързо се учат от грешките си и разширяват зоната на своето влияние с цел да печелят повече. А днес, на 24 август, мениджмънтът на холдинга Alibaba Group обяви своите финансови резултати. Съобщен беше и броят на потребителите на AliExpress от Испания, Русия, Франция и десетки други страни.

През последното тримесечие компанията Alibaba Group е получила $12,2 милиарда печалба. Наистина огромна сума. Това е с цели 61,25% повече от същия период на миналата година. Това показва, че китайската корпорация се развива изключително бързо и става все по-богата с всяка изминала минута. Общият брой активни потребители, включително с AliExpress превиши 576 милиона души. Това е абсолютен рекорд.

Тоест, 576 милиона души имат собствен акаунт в AliExpress, чрез който купуват нещо. Важно е, че акаунтът в рамките на екосистемата Alibaba Group е единен и важи и за другите услуги на компанията. Най-голяма печалба (85,5%) китайската корпорация получава от електронна търговия. Останалата печалба идва от облачните, развлекателните и мултимедийните услуги.

И още, 80% от своя доход компанията Alibaba Group получава в Китай. Тоест, на своя вътрешен домашен пазар. Очевидно е, че Alibaba Group няма за какво да се страхува от външни санкции – нейните услуги се използват предимно от китайските жители.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
Аз-СъмГелетоЦветанicmpST. Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

Качеството на тази фирма и на ТаоБао е с пъти по-голямо от eBay и Paypal.
Жена ми ги ползва често и съм невероятно впечатлен от начина по който поднасят информацията и услугите които предоставят.
Има и начин да избираш качеството на стоките в секция на избрани и надеждни продавачи – те се длъжни да ти върнат парите ако не си доволен – задължили са ги да сложат голям депозин като застраховка в ТаоБао (аналог на eBay) и купувачите са сигурни за качеството.

ofo
ofo

Aliexpress са зле откъм водене на диспути, когато има проблем с получената стока. За един телефон, който пристигна надраскан, падна едно писане с тях по чатове и вътре в диспута, по едно време системата им беше решила, че съм представил някакви доказателства и сега чакали продавачът да отговори, аз в три отделни чата им казах, че не виждам в диспута да съм пращал каквото и да е било, те твърдяха обратното. За капак, всички доказателства трябва да са снимки, няма и едно текстово поле, където да напишеш нещо, та трябваше да пращам опровержение на продавача като снимка… Много, ама много… Виж още »

Ибн Ебн Ал Хамил
Ибн Ебн Ал Хамил

Аз пък имам над 50 диспута в Али и почти всички се решават без никакви проблеми в полза на купувача. Пазарувам и в ибей, бангуд и много други и Али са с най добрата система

ST.
ST.

При самото отваряне на диспут не си ли качил няколко снимки за доказателство ?

Цветан
Цветан

Аз имам поне 10 диспута там. Досега всичките са били решавани в моя полза. При пускане на диспута има поле за описване на проблема, както и възможност за прикачване на снимки или клипове. Системата е добре разработена и имат добра защита за купувачите.

Иво
Иво

Любимият ми сайт, харча поне по 100 паунда всеки месец в този сайт.

icmp
icmp

Пълно е с измамници в AliExpress и като отвориш диспут срещу измамник винаги губиш – те си ги защитават, защото така и те печелят.

Гелето
Гелето

Това е най-големият сайт за менте телефони- бъдете сигурни, че хардуер, купен от там е с фалшиви параметри и нарушени авторски права. Те поддържат пиратството на 100%. Скоро ще се появи фирма, която ще ги закове по-този въпрос …

Аз-Съм
Аз-Съм

Не помня от кога всичко си пазаря от там. Имал съм веднъж проблем в диспута просто ми казаха че пращат нов продукт изобщо не ги интересуваше да се обесняват и оправдават. 🙂