Всички китайски компании се развиват с рекордна скорост. Те бързо се учат от грешките си и разширяват зоната на своето влияние с цел да печелят повече. А днес, на 24 август, мениджмънтът на холдинга Alibaba Group обяви своите финансови резултати. Съобщен беше и броят на потребителите на AliExpress от Испания, Русия, Франция и десетки други страни.

През последното тримесечие компанията Alibaba Group е получила $12,2 милиарда печалба. Наистина огромна сума. Това е с цели 61,25% повече от същия период на миналата година. Това показва, че китайската корпорация се развива изключително бързо и става все по-богата с всяка изминала минута. Общият брой активни потребители, включително с AliExpress превиши 576 милиона души. Това е абсолютен рекорд.

Тоест, 576 милиона души имат собствен акаунт в AliExpress, чрез който купуват нещо. Важно е, че акаунтът в рамките на екосистемата Alibaba Group е единен и важи и за другите услуги на компанията. Най-голяма печалба (85,5%) китайската корпорация получава от електронна търговия. Останалата печалба идва от облачните, развлекателните и мултимедийните услуги.

И още, 80% от своя доход компанията Alibaba Group получава в Китай. Тоест, на своя вътрешен домашен пазар. Очевидно е, че Alibaba Group няма за какво да се страхува от външни санкции – нейните услуги се използват предимно от китайските жители.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари