Рекс – първият бионичен човек в света

0
47

Екип от специалисти по роботика създаде най-сложния бионичен човек в света. Името му е Рекс и е бил създаден специално за документалната ТВ поредица „Как да си направим бионичен човек“. Лицето на Рекс прилича съвсем на истинско, а освен него, той си има изкуствени крайници, изкуствена напълно функционираща кръвоносна система и изкуствени органи, сред които панкреас, бъбрек, трахея и далак.

Изкуственият човек е висок 198 сантиметра, а изработването му се оценява на $1 милион. Целта на специалистите е била да тестват границите на науката и да покажат, че модерната наука започва да настига научната фантастика що се отнася до идеята за замяна на частите от човешкото тяло с изкуствено изработени такива. В момента Рекс е изложен в Лондон, където всеки може да отиде и да го разгледа отблизо.

Социалният психолог Бертолт Майер от Университета в Цюрих, който в момента също е в Лондон, сподели, че любимото му в Рекс е изкуствената му кръв, която тече през тънките тубички. Тази кръв е направена от наночастици, които захващат за себе си молекулите кислород, точно като истинската кръв.

Рекс ще бъде изложен в Научния музей на Лондон до 11 март.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари