fbpx
21.8 C
София

Ретро червей атакува Windows

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Нов вариант на червея „Lovgate“ беше открит, отбелязаха производителите на антивирусен софтуер Symantec и McAfee. Първоначално открит Февруари 2003-та, той се разпространява като се самоизпраща по e-mail на адреси, открити на заразената машина. Веднъж вътре, червея отваря „задна вратичка“, за да позволи атака отвън. Като допълнение, Lovgate открива изпълними файлове и ги заменя с негови си копия. Определен като „среден риск“ (от горепосочените АВ фирми), новите варианти на Lovgate – Lovgate.AE и Lovgate.AH атакуват и инфектират Майкрософтския Windows, деактивират антивирусния софтуер и спират всякакви допълнителни програми за защита.

Източник: Data.bg


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина

Нови ревюта

Подобни новини