Ричард Брансън вече не е ръководител на Virgin Hyperloop One

2
662

Британският милиардер Ричард Брансън подаде оставка като ръководител на Virgin Hyperloop One. Според неговите думи, Virgin Hyperloop One е твърде амбициозна компания и сега има нужда от по-активен и амбициозен лидер.

На този етап на развитие компанията има нужда от практичен лидер, който да се съсредоточи върху бизнеса и новите възможности. На мен ще ми е трудно да изпълнявам тези задължения, понеже посвещавам значителна част от времето си на филантропски проекти и на Virgin Group„.

Държавният инвестиционен фонд на ОАЕ Dubai World, който е най-големият инвеститор във Virgin Hyperloop One, потвърди информацията за доброволната оставка на Брансън и съобщи, че компанията в момента търси нов ръководител.

В началото на месеца предприемачът заяви, че неговата компания Virgin Group спира преговорите с Националния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия за инвестиции в неговите космически проекти в размер на $1 милиард. Причината за прекратяването на преговорите е изчезването на журналиста Джамал Хашоги, загинал в посолството на Саудитска Арабия в Истанбул. Собственикът на Virgin Group каза още, че се отказва от участие в още два саудитски туристически проекта на Червено море.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари