Ричард Брансън вярва, че Virgin Galactic е „на прага“ да изпълни 14-годишната си мечта да стигне до космоса.
„Преди края на годината се надявам да седя в космически кораб на Virgin Galactic и да отида до космоса“, каза Брансън пред Дейвид Рубенщайн в интервю за Bloomberg.
„Космосът е труден – това наистина е ракетна наука“, продължи той, като се позова на смущаващата история на проблеми с изстрелването и полетите на компанията.

Реализирането на курс в космоса никога не е било лесно за английския милиардер, откакто тестови полет се разбива в пустинята Мохаве през 2014 г., убивайки един пилот и сериозно ранявайки друг. През май серия от успешни изпитателни полети поставиха Virgin Galactic отново на правия път – но може ли наистина да стигне до космоса преди края на годината?

Твърденията на Брансън трябва да се вземат с голяма доза скептицизъм. Той прави подобни изявления през целия живот на Virgin Galactic и не успя да ги реализира нито веднъж. През 2007 г. той вярваше, че неговият космически кораб ще направи първия си полет в рамките на 18 месеца. През октомври миналата година той отново предложи, че космически полет е само на няколко месеца. След 14 години и един катастрофален провал, има причина да сте скептични за тази постоянно променяща се времева линия.

Самата Virgin Galactic е основана през 2004 г. като първата в света търговска космическа линия. От самото начало около 800 клиенти са се записали и са платили, за да отидат в космоса на свой космически кораб на много добра цена от 250,000 долара на (двупосочен) билет. Вече има стотици хора, които са платили капаро, за да се сред първите космически туристи. Сред тях има и много известни личности като Леонардо ДиКаприо, Джъстин Бийбър, Аштън Къчър и др.

Пътуването ще трае около два часа и половина. Unity ще издига туристите почти до ниска орбита, което ще дава на туристите 6 минути в безтегловност и възможност да видят извивката на Земята и да направят снимки. След това ще започва и плавното спускане и кацане.

Имаше време, в което Virgin Galactic бе единствената компания, която се опитва да изпрати хора извън планетата, но сега тя се конкурира с Blue Origin, която е собственост на Джеф Безос.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари