Ричард Брансън стана първият в LinkedIn събрал 1 милион последователи

0
21

Британският милиардер Ричард Брансън – собственик на компанията Virgin – стана първият регистриран потребител на социалната мрежа LinkedIn, който се сдоби с 1 милион последователи. По-интересното обаче, е че Брансън води с цели 500 милиона гласа втория най-популярен в бизнес сайта – президента на САЩ Барак Обама.

Изпълнителният редактор на LinkedIn Дейниъл Рот разкри, че Брансън е следван от всякакви хора – от предприемачи до служители в отделите по човешки ресурси, от компании, произвеждащи технологични продукти до строителни фирми. Единственият континет, на който Брансън няма нито един последовател, е Антарктида, твърди още Рот.

Ричард Брансън не е обикновен потребител, а спада към категория наречена „Influencer“ (буквално, „влиятелен човек“). Тази категория съществува едва от шест седмици, като хората спадащи съм нея имат възможността да публикуват дълго съдържание, което след това да споделят с аудиторията на сайта, наброяваща 187 милиона души. До момента в рамките на тази програма са били публикувани над 1400 статии.

Повечето статии на Брансън са свързани с предприемачеството и с това да как да постигнем идеален баланс между живота и работата. Статията му, съдържаща петте съвета за стартиране на успешен бизнес, е била видяна 500 хиляди пъти, а материалът му от 197 думи, посветен на щастието като най-доброто мерило на успеха, е събрала над 3500 коментара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари