„Росатом“ покани Facebook и Google да използват дейта център до атомна централа

1
46


Както знаете по силата на наскоро приет закон от руската Дума, всички компании, съхраняващи данни в електронен вариант на руските граждани трябва да ги съхраняват на руска територия. Това задължава малки и големи компании – в това число интернет гиганти като Facebook и Google – да започнат да използват информационни центрове, намиращи се на руска територия.

„Подобни центрове представляват огромни структури, помещаващи множество сървъри, които консумират голямо количество енергия. За тази цел, ние ще трябва да ги изградим с мисъл за гарантирано обезпечаване на сигурността на доставките на електричество, така че то да не бъде прекъсвано“, споделя Сергей Смирнов от Съвета за енергийна ефективност към Руската федерация. „В противен случай, тези компании ще губят милиони всеки ден, а що се отнася до големите корпорации, то тук говорим за стотици милиони“.

В допълнение към използването на огромни и стабилни енергийни доставки, тези центрове се нуждаят и от достъп до големи водни запаси за охлаждане на оборудването, обясняват от Russia Beyond the News.Първият голям център, съхраняващ данните на руснаците ще се изгради в близост до Калининската АЕЦ по предложение на руската компания „Росатом“, която управлява централата. Запитани от медията, дали ще приемат предложението на „Росатом“, от Google и Facebook са отказали коментар.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
spp Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
spp
spp

А какво ще стане с техниката и „дезинформацията“ при евентуално БУМ на централата?