До търсачката на Google нямат достъп 69% от руските потребители, Още 30% се оплакаха, че не могат да влязат в своите акаунти.

Роскомнадзор продължава да се бори с месинджъра Telegram на Павел Дуров, блокирайки над 18 милиона IP адреса, използвани от Telegram за избягване на блокажа от регулаторния орган. Тези действия се отразиха и на Google.

Кои точно адреси блокира Роскомнадзор се вижда от неофициалното копие на регистъра с IP адресите, които трябва да бъдат блокирани, изпратен на руските провайдъри и мобилни оператори. Всичко, посочено в този списък, задължително трябва да се блокира.

Преди няколко часа се появи информация, че са блокирани и IP адресите 74.125.131.101 и 64.233.165.106. Според онлайн услугата ipinfo.io, тези адреси са на Google. Блокирани са общо около 60 IP адреса на сайта Google.com.

През изминалата нощ сривове в работата на Google бяха фиксирани в няколко големи руски градове. Данните са взети от онлайн услугата Downdetector, която редовно извършва мониторинг на интернет ресурсите.

Google заяви, че знае за възникналия проблем и за оплакванията на потребителите, и че започва подробен анализ на ситуацията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари