Роскомнадзор заплаши Google заради кадри от протестите

10
742

Русия обвини Google в използването на видеоплатформата YouTube за „рекламиране на незаконни акции“, съобщава „Спутник“. Медийния регулатор Роскомнадзор е събрал данни, които сочат, че определени канали в YouTube плащат за разпространението на информация за масивни незаконни акции, целящи дори да провалят изборите.

Заплахата от Русия, е че ако Google не предприеме мерки, ще смятат, че компанията се намесва в суверенните работи на държавата. Също така бездействието на Google според Русия, ще се счита за „враждебно влияние и пречка“ за провеждането на демократични избори в Русия и предупреждават, че си запазват правото на ответни мерки.

Какви точно са тези ответни мерки не става ясно, но най-вероятно се говори за ограничаване на работата на сайта в държавата. Всъщност YouTube има не малко подобни проблеми на редица пазари, като най-запомнящият се пример е ограничаването на видео платформата в Китай и Турция.

Поводът за недоволството от Русия, са проведените наскоро големи политически протести в държавата през миналата седмица. Тогава редица канали в YouTube публикуваха шокиращи материали от мястото на събитието и включвания на живо. Кадри, която не видяха ефир в руските телевизии и не се появиха в международния медиен видеообмен.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Алекс
Алекс

Хаха, крадеца вика – дръжте крадеца! 🙂

Долу тоталитарните диктатури
Долу тоталитарните диктатури

Путлин ще бъде ритан по площадите. Тоталитарните режими никога не могат да контролират дълго.

favr
favr

хахахахаххахахаха айде пак са почна…

Долу тоталитарните диктатури
Долу тоталитарните диктатури

Като се случи, пак ли ще се смееш?

Цялата опозиция с всички опозиционни партии от всички опозиционни сили са суспендирани да участват в местните избори в Москва!

Какво ти говори това?

favr
favr

говори ми, че американските нпо-та в русия живеят в трудни времена… знайм ги протестите в москва… в 12 милионен град излизат 2-3000 човека, и очакват някой да им обърне внимание…

Мирослав
Мирослав

Парадоксалното е, че руските власти, не разбират нищо от Интернет. Ако не е You Tube ще е space video или yahoo, Facebook-ци, Twitter-и и всякаква друга видео платформа. Трябва или напълно да изолират своите граждани или е просто невъзможно.

Technical
Technical

„Незаконни акции“… ха-ха-ха-ха-ха-ха! Диваците в Кремъл са превъртели от наглост. Нямат с какво да заплашват Гугъл и Ютюб, нямат нищо в Русия.

Така си мислиш ти и група съветски учени :)
Така си мислиш ти и група съветски учени :)

Я си спомни като скръцнаха китайците със зъби на Google, как се изправиха послушно последните на задни лапички, козируваха и веднага въведоха съответните ограничения в резултатите от търсенето в китайската версия. А най-лесната работа е да се блокират на територията на една държава определени сайтове, търсещи машини и социални мрежи. Между другото – от години вече не ползвам google за търсене. Вместо нея влизам в yandex. Единствената разлика е, че в последната излизат всички цензурирани в google резултати. Т.е. като потърся нова книга, филм или албум – излиза ми линк за сваляне още на първа страница. А не като в… Виж още »

Радослав
Радослав

Тук народа е толкова затъпял, че не знае какво е това Яндекс, но се мисли за свободен.

Съветски учен
Съветски учен

Какви ограничения в китайската версия, Гугъл изобщо не работи в Китай.
Иначе е време всички путинисти до един да се изнесете от империалистическия интернет и да ползвате руския Чебураш.