Роскосмос обясни причините за изпращане на човекоподобния робот Фьодор в космоса

6
1023

Работата на руските космонавти с антропоморфния робот Фьодор ще бъде първата стъпка по пътя на Русия към усвояването на далечния космос. Това заяви пред журналистите ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин по повод старта на пилотирания космически кораб Союз МС-13 към Международната космическа станция.

Рогозин добави: „Това ще бъде нов етап в развитието на космонавтиката. Това ще бъде началото на работата с антропоморфни системи, които ще ни дадат възможност да се придвижим напред в далечния космос.“

Преди полета Фьодор бе преименуван на Skybot F-850. Той ще бъде посрещнат в МКС от руския космонавт Александър Скворцов, който ще проведе планирани експерименти с човекоподобния робот.

Рогозин каза още: „На 22 август изпращаме първия антропоморфен робот в космоса. Това е много важно за мисията, в която ще се тества възможността за замяна на човека с роботи при високорискови космически операции, включително и извън Космическата станция“.

Фьодор (FEDOR – Final Experimental Demonstration Object Research) е първият руски човекоподобен робот. Той е разработен съвместно от Фонда за перспективни изследвания и компанията „Андроидна техника“. Първоначлно роботът се разработваше в рамките на проекта „Аватар“ и носеше същото име. Името Фьодор му бе дадено от Дмитрий Рогозин. Счита се, че това е първият робот, който може да стреля с пистолет с две ръце.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Счита се, че това е първият робот, който може да стреля с пистолет с две ръце.

Дори и в космоса първата им задача е да може да стреля с пистолет??
Верно им трябва добър психоаналитик.

Японците измислят хуманоид-портиер и обслужващ персонал на хотел, американците хуманоиди за трудоемка работа, но руските винаги гонят милитаризацията.

Мангалата
Мангалата

Нема лошо, при положение че краварите само чакат удобен момент да ги милитализират ( както Ирак, Сирия, Виетнам, Афганистан, и много много други ). Добре че са сатаните, че от време на време да мирише на оборска тор отвъд океана.

DragonSlayer
DragonSlayer

Сатани, милитаристи, кравари… Браво, неделя вечер е, но ти все пак успя да изпълниш квотата и да заработиш някоя екстра рубла. Т. е. надявам да го правиш това за пари, иначе ще е наистина жалко за целия ти ентусиазъм.

*едит – гейсащ? Няма начин да не те оценят, това си е екстра усилие от твоя страна. Направо извънреден труд.

aaa
aaa

Пак от гейсащ са ви платили долари!

Руси
Руси

Аз го рязбирам, получава рубли бълва помия, ама тоя първия хубостник го прави за без пари… С дълбоко свалени гащи.

Скитника Еврейн
Скитника Еврейн

Договор подписан със сащ , не струва и колкото хартията необходима за написването му – примери много ! За това е нормално , всяка държава да се защитава както може , срещу грабливо-ромските амбиции на сащ !