Русия възнамерява да продава на Китай най-новия си изтребител Су-57

37
1774

Руското правителство възнамерява в най-кратки срокове да започне експортирането на изтребителите от пето поколение Су-57.

Интернет изданието Jane’s 360 допълва, че това е заявил директорът по международно сътрудничество и регионална политика на корпорацията „Ростех“ Виктор Кладов по време на международното авиационно изложение LIMA 2019. Според Кладов, от закупуването на новия изтребител са заинтересувани Китай и Индия.

Кладов добавя, че неотдавна Пекин е закупил партида от 24 изтребителя Су-35. През следващите две години китайците трябва да вземат решение дали да купят още една партида Су-35, да закупят лицензите за тяхното сглобяване в китайските авиационни заводи или да купят новите руски изтребители от пето поколение.

Качествата на експортната версия на изтребителя ще бъде демонстрирана на авиационното изложение в Дубай, която се нарича Su-57E (Су-57Э). Тя е с по-различно компютърно оборудване и по-различни тактико-технически характеристики.

Руският изтребител Su-57E се счита за директния конкурент на американския F-22 Raptor. Според военните експерти, Су-57 е по-маневрен и има по-съвършена компютърна система за инфрачервено търсене. Свръх маневреността на този изтребител се осигурява от два мощни двигателя с променлив вектор на тягата, благодарение на които самолетът може да се завърта почти на едно място във въздуха. Но американският F-22 разполага със стелт технология от най-ново поколение и има фюзелаж от нов тип.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
37 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари