Русия даде на Google три месеца за да се регистрира като ново юридическо лице

6
132

Руският комуникационен регулатор Роскомнадзор изисква от Google да се регистрира като ново юридическо лице на територията на руската федерация за да се спази законодателството „за разпространение на информацията“.

Според новите руски закони Google и другите чуждестранни компании, собственици на новинарски агрегатори, трябва да променят формата на присъствието си на руския пазар. Това се отнася и за Microsoft, която е собственик на търсачката и новинарски агрегатор Bing. Ако не се изпълни това изискване, Роскомнадзор ще разполага с причини за блокиране на тези интернет ресурси.

Според новото законодателство на РФ, което влиза в сила от началото на следващата година, от 1-ви януари 2017 година всички новинарски агрегатори с над 1 милион посетители в денонощие ще бъдат внесени в специален регистър. Това са руските Яндекс, Рамблер и Mail.ru, както и чуждите Google и Bing на Microsoft.

Изискването на Роскомнадзор е Google да се регистрира като ново юридическо лице по новите закони или да въведе нови видове дейности в предишното. Според новите руски закони, юридическите лица трябва да съответстват на изискванията в законите, а рекламната дейност не е подходяща за дейността на новинарския агрегатор. Новата копания би могла да се нарича например Google News.

Ако Google не изпълни препоръките на регулатора, първата предупредителна мярка преди блокирането на интернет-гиганта на територията на Руската Федерация ще бъде глоба.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари