Русия заплаши Twitter с блокиране на територията на страната

Като предупредителна мярка регулаторния отговор в страната наложи санкция - ограничение на скоростта, с която се отваря социалната мрежа

4
383

След като през последните седмици Москва все по-често отправя критики към различни социални мрежи, от вчера на територията на Русия скоростта, с която работи Twitter е ограничена. Причината за санкцията към американската социална мрежа е отказа за премахване на незаконни публикации за „наркотици, самоубийства и детска порнография“. Или поне това се твърди в официалното съобщение, разпространено до редица медии.

В него се споделя, че са изпратени над 28 000 искания за премахване на незаконни публикации и линкове на американската компания от 2017 г., но без отговор и резултат. Заповедна за ограничението на скоростта, с която работи социалната мрежа идва от руския регулаторен медиен орган. Негови представители твърдят, че мерките са взети, за да бъдат защитени гражданите и тази онлайн услуга да бъде принудена да се съобрази с руската нормативна уредба.

Санкцията обхваща 100% от мобилните и 50% от стационарните точки за интернет достъп в страната, а ако няма промяна ще последва изцяло блокиране на сайта, заплашват от комисията.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари