fbpx
-4.1 C
София

Русия показа реалистичния робот Robo-C-2

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Руската компания Промобот от град Перм представи реалистичния робот компаньон Robo-C-2. Съвсем скоро роботите от този тип се очаква да се появят в магазините, търговските центрове, музеите и т.н.

Лицето на Robo-C-2 много прилича на човешкото, а самият робот може да извършва някои опростени жестове, като например да се здрависва, да показва посоката, да жестикулира и да вдига различни предмети с тегло до един килограм. По-важното е, че неговата мимика е много добре развита и роботът може да имитира различни емоции чрез движение на очите, веждите и устните. Той може и да разговаря чрез отговаряне на несложни въпроси. Компанията Промобот подчертава, че нейният робот Robo-C-2 може да изобразява над 600 варианта на микро мимика.

Засега роботът Robo-C-2 няма крака и не може да се движи в пространството. Компанията създател на Robo-C-2 сподели пред медиите, че сега работи върху система за динамична стабилизация, а роботът ще може да се придвижва с помощта на серводвигатели.

Компанията Промобот е основата през 2015 година в град Перм. Нейните роботи се трудят в 43 държави от целия свят в качеството си на администратори, промоутъри, консултанти, гидове и портиери, които изцяло заменят или допълват някои служители. В Русия роботите на Промобот могат да се видят в някои банки, в метрото и на други места.

Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини