Русия разработва електромобил, който няма аналог в света

35
5755

Няколко руски технологични компании и висши учебни заведения работят върху създаването на електромобила Монарх (MONARCH). В електрическия автомобил ще се използват алгоритми с елементи на изкуствен интелект, а зареждането ще става само за няколко минути. В новия руски електромобил ще се използва цяла плеяда от най-съвременни технологични решения, много от които нямат аналог в света. Предварителните поръчки за закупуването на Монарх вече започнаха, а серийното производство стартира през 2021 година.

Основен разработчик на електромобила Монарх е компанията „Новите технологии на Сибир“. Партньори са Казнският федерален университет, Санкт Петербургският политехнически университет „Петър Велики“, Новосибирският държавен технически университет и други. Бизнесът също участва в проекта, включително групата РОСНАНО.

Според създателите на руския електромобил Монарх, някои от използваните технологични решения нямата аналози в света.

Преди всичко това са графен-магнезиевите акумулаторни батерии. Техният капацитет на килограм тегло е 7 киловатчаса, което е няколко пъти повече от конкурентните решения. Освен това, тази батерия се зарежда до 100% само за 3,6 минути.

Предвижда се поставянето на електродвигател на всяко колело с мощност от 100 до 150 KW. По тази начин се реализира предно, задно или пълно задвижване. Използваният електродвигател има КПД 95% дори и при хиляди обороти в минута, като при рекуперация връща 75-85% от енергията. Не се използват редуктори.

Предвижда се пробегът на Монарх да е 500 км, а след няколко години и 1000 км.

Друг нов момент е магнитното окачване, което също може да генерира енергия по време на движение.

В зависимост от конфигурацията Монарх струва от 1,5 до 4 милиона рубли.

35
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
26 Коментари
9 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Знаем ги тия безаналоговите. Руският микрочип, най големият микрочип. 😎😂😊😜👓😉

не подценявайте братушките
не подценявайте братушките

Те имат навика кажат ли нещо, да го правят. Може тяхната кола да няма автопилот, който да паркира сам. Нито 15+1-канална озвучителна система. Нито тапицерия от махагон и крокодилска кожа. Обаче щом казват, че ще се зарежда за няколко минути и ще издържа 500 километра пробег – ще го прави. И то независимо от околната температура и състоянието на пътната настилка. Все пак, не случайно: – „калашник“ звучи еднакво на всички езици; – ралито Париж-Дакар с такава монотонност се печели от „Камаз“ всяка поредна година, че вече стана напълно безинтересно; – от 10 години насам космонавтите от „най-развитата икономически и… Виж още »

Cooler
Cooler

Калашник е преработен вариант на Stg44s от самия Хуго Шмайзер. Подробности тук:
https://m.webcafe.bg/article/749062489
В модификациите на Камаз, които се състезават в Париж-Дакар е интересно да се знае, че диференциали, раздали, съединители (общо взето всичко от силовия тракт е немско/австрийско/американско/. Дори в някои години ползват двигател Cummins вместо техния YAMZ както е в показаната по-долу версия.
https://www.redbull.com/int-en/dakar-stat-attack-kamaz-4326
Тези данни не правят нещата различни или по-лоши, но е добре да се знаят.

Efix
Efix

Слънчеви панели по покрива няма ли да има? Или това е остаряла технология?

Иван
Иван

„Русия разработва електромобил, който няма аналог в света“
Ехе… Толкова ли е изостанал?

tvo
tvo

Corporation Graphenano каза, че новите батерии се зареждат само за 8 минути.

Специалистите потвърждават, че е наистина възможно, само източникът на енергия трябва да бъде най-малко 1 мегават, което е възможно при тестови условия в завода, но не и у дома.

Изграждането на достатъчен брой ел-станции с този капацитет ще струва много пари, цената на една презареждане ще бъде доста висока, така че една графенна батерия за кола няма да донесе никаква полза.

Бухала
Бухала

глупотевини и мераци…

Електромагнитно
Електромагнитно

Видял Пенчо как подковават коня и той вдигнал крак.

Русия няма интерес от електрическите коли, именно затова и са съботажните им акции с дезинформация срещу Тесла.

favr
favr

Ванчо искаше да кажеш нали? руснаците са известни като иванушка-глупанушка

Мъск
Мъск

Хвана ме страх, че ще фалирам (нали съм измамник), като видях безаналоговия чаршаф на снимката.

Трол
Трол

Калдата, след пари от самсунг и рубли ли взимате вече?

Technical
Technical

Ако човек редовно чете статиите за руските „технологии“, ще остане с впечатление, че руснаците създават само „безанаголови технологии“ – автомобил „Калашников“, „Йотафон“, който никой не купува, напреднал хуманоиден робот, който се оказа човек в костюм и още много циркове („технологии“). Руснаците са отчаяни, че губят технологичната надпревара с цивилизацията и че скоро няма да съществуват.

Balkan
Balkan

Тъй, тъй, толкова са се отчаяли та чак плачат….

111
111

Руски комерсиални технологии наистина звучи комично, но във военната свера аналог нямат. Там вече никой не смее да ги бутне с пръст.

tot
tot

Кой е цивилизования свят? Технологиите са концентрирани в Сащ, Англия и Китай

Ivan
Ivan

ако сега пуснат съвременен йотафон с хубави характеристики и нов андроид веднага купувам!! нямам възможност да нося отделно телефон и електронна книга голяма колкото малък таблет!!! ти имаш ли такъв джоб по дрехите които носиш??

попа
попа

Technical ! Tе няма да съществуват, а ти Ще !!! Така ли ???

Димитър
Димитър

Едно време бяхте приличен сайт. С подобни изцепки сте се засилили към кенефа.