Русия се отказа да участва американския лунен проект

5
1378

Изданието Интерфакс цитира генералния директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин. Ръководителят на Роскосмос заяви, че Русия се отказва от съвместното строителство на лунната орбитална станция Gateway. Причината е, че Русия не възнамерява да играе поддържаща роля в американския космически проект. Рогозин каза още, че Русия възнамерява да създаде своя собствена транспортна космическа система.

Според Рогозин, Русия може да осъществи собствен проект за изграждане на космическа станция в орбита на Луната заедно със своите партньори от БРИКС.

Дали това ще бъде руска или международна лунна станция ще се реши чрез преговори. Възможно е това да бъде съвместна станция, изградена заедно с нашите приятелски страни – страните от БРИКС“ – отбеляза Рогозин.

Ръководителят на Роскосмос официално напомни, че Русия възнамерява да започне своя безпилотна лунна програма през 2021 година.

Проектът The Gateway, който преди това се наричаше Deep Space Gateway, както и Lunar Orbital Platform — Gateway има за цел да стане междинна точка за бъдещите мисии в дълбокия космос.

Съвсем наскоро Русия заяви, че не възнамерява да се отказва от участието в орбиталната лунна станция. Да си припомним, че Русия и САЩ подписаха през 2017 година договор за съвместна работа върху Gateway. Но сега всичко се промени.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Адолфо ХитOzzyГлупав народ, български...Кольонормално да се откаже Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
нормално да се откаже
нормално да се откаже

Краварите си правеха сметка да стане като с МКС – станцията да бъде изградена от руски космонавти, доставящи руска и китайска техника с руски ракети. А САЩ да участват само като печатат зелени хартийки. Обаче тоя път няма да мине номера. Ще следим с интерес коя станция ще започне да функционира и кой ще си измисля оправдания защо неговата не работи 🙂

Кольо
Кольо

Хм, само един ден мина откакто
Русия не възнамерява да се отказва от участието в орбиталната лунна станция Gateway
Даниел Десподов – 21.09.2018, 16:19
Дани, пич, стегни се малко. Ясно е, че трябва да се „руча“, ама малко ме съмнява в рамките на няколко часа, да се обявят едни позиции, които да просъществуват толкова кратко време и да се сменят. Това не е Бойко Борисов, който вечерта говори наобратно на това, което е говорил сутринта.

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Супер!
Сега вероятността някой пиян руснак да пробие дупка в корпуса на орбиталната станция с дрелка намалява драстично…
Добра новина е това!

Ozzy
Ozzy

И тук стана зборище на незадоволени русофили. Сайта се превръща в копие на Близ, ПИГ, ПАН, и всякаква сволоч.

Адолфо Хит
Адолфо Хит

ЕЙ КАЖИ МУ БЪЛГАРИН И ЦЯЛ СВЯТ ЩЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ СИ РЕКЪЛ ГЪЗ….ЗЕЦ !СПРЕТЕ СЕ БРЕ ,ПОМИСЛЕТЕ ОТ НАША БЪЛГАРСКА ГЛЕДНА ТОЧКА,ОТ НАШИЯТ КЕЛЕПИР.СТИГА СТЕ ЗАЩИТАВАЛИ ТОЗ И ОНЗИ .В СЛУЧАЯ АЗ МИСЛЯ ЧЕ РУСИЯ РЕШИ ДА НАЛАГА …КОСМИЧЕСКИ САНКЦИИ !ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА ПРАВИ …КОСМИЧЕСКИ БЛОКАДИ ?Скоро американците се изрязаха че ,щели да правят блокада на Русия ,тук на Земята!!!