Руската АвтоВАЗ започва производството на новите модели Renault

2
2077

Президентът на АвтоВАЗ и генералния директор на Renault за Русия Николас Моор (Nicolas Maure) съобщиха пред изданието Autonews, че автомобилите на френската компания, базирани на новата платформа CMF-B ще се произвеждат от производствените мощности на руската АвтоВАЗ. Тази платформа се използва за автомобилите от сегментите B, B+ и С на популярните брандове Renault, Dacia, Lada, Nissan и Mitsubishi. Тя е опростена версия на платформата CMF, която се използва в моделите Renault Clio, Captur и други, предназначени предимно за европейския пазар.

На базата на CMF-B са създадени новите Logan и Sandero, продажбите на които ще започнат през тази година. Да напомним, че наскоро Renault патентова техен нов логотип. И още, съвсем скоро на съвсем същата платформа ще се базират всички нови модели Dacia и Lada. Русия ще произвежда общо четири модела: през 2023 година два автомобила от В клас, през 2024-та – новото поколение Niva и през 2025 година – още един модел от клас С-SUV.

В началото на тази година компанията Renault създаде руския отдел Dacia-LADA, който има за цел да укрепи позициите на този автомобилен производител на пазара чрез използването на сравнително евтината платформа CMF-B. Плановете са под двата бранда да бъдат произвеждани над един милион автомобили, базирани на новата платформа.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари