Руската S7 Space обеща за 5 години да създаде ракета за многократно използване

19
1429
S7 Space

Руската компания S7 Space възнамерява да създаде ракета носител с първа степен с многократно използване, аналогична на ракетата Falcon 9 на SpaceX. Предвижда се новата ракета да бъде изстрелвана от плаващата морска платформа „Морски старт“. Новата ракета ще бъде направена за 5, максимум 6 години – двойно по-бързо в сравнение с Илън Мъск. Това каза в интервю за информационната агенция „Новости“ главният конструктор на ракети Игор Радугин който от държавната „Енергия“ премина в частната „S7 Space“. Според конструктора, именно това е основният начин за постигането на евтини космически полети.

Космодрумът „Морски старт“ (Sea Launch) бе закупен от S7 в края на 2016 година. Компанията възнамерява да осъществи първото изстрелване на ракета от Sea Launch през месец декември 2019 година.

Радугин официално потвърди, че именно той ще отговаря за разработването на руската ракета за многократно използване. Той подчерта, че създадената от SpaceX първата в света ракета за многократно използване е главното достижение и основното конкурентно преимущество на компанията на Илън Мъск.

Конструкторът не даде допълнителна информация за новата ракета. Засега няма проектна документация. Решено е кацането да се извършва по същия начин, който използва и Мъск. Тоест, с помощта на собствените ракетни двигатели.

19
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
14 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
mmmmШишоbluewaterгффггдУнуфри Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Misho
Misho

От хартия ще да е. И то рециклирана.

Ники
Ники

Питаи американците,те редовно летят до космоса на руски ракети

Шишо
Шишо

ми и да ги питаш американците все един ще е отговора: общо 4 руски изстрелвания на година. мъск 30-40, щатите общо над 100. кой кого да пита… ти ми кажи

ники
ники

лъжи по-малко…..Американците са изстреляли НУЛА космонавти в космоса за година……единствено Руснаците изстрелвата !!!

Шишо
Шишо

тъпчо аз за космонавти ли пиша бе семко …? а след година ватниците и техните космонавти няма да изстрелват щот няма да имат парите дето сега им дават американците за техните астронавти.

Su Zet
Su Zet

Може и по-зле да е – просто анимация на ракета 🙂 Имат опит в това.

Null Zero
Null Zero

Нда… И една огромна специфика на „Велика Русия“ – там силен частен бизнес не вирее. Как смятат от S7 Space да оцелеят, те си знаят. Е, Дуров избяга. Какво стана с Юкос? Впрочем, има ли едър частен бизнес в Русия? Или от S7 се надяват Путин да стане и ракетен инжинер и да им дава адекватни заръки? Ако не го слушат – национализация или миграция.

ники
ники

Той и в САЩ на Мъск хич не е частен, доритар го яко НАСА и Пентагона чрез държавни пари за да преодолеят зависимостта от руснаците…….ма той чукча от къде да знае

Шишо
Шишо

толкоз много комершъл спътници изтреля мъск ама троловете руски все едно си знаят все едно си баят: наса им плащала. що? за да смачкали руснаците. ми успяха значи

Будилник
Будилник

Московските Путинови тролове пак надигат жидпвски глас, глас на олигархията, която си е платила на бедни душици жълти стотинки да ги защитава. Не на Путинова Жидовская Русия! Свобода за Русия, съд за Путин!

favr
favr

хахахахахахахахахахахахаххахаах

Шишо
Шишо

кво се ха-чиш. вече на „ха“ ли ви плащат кога не можете да обелите дума?

И П
И П

Руснаците са пълни нещастници. Едва като видят, че някой направи нещо и те се юрват да го правят. До преди година се присмиваха на Мъск и шефът но Роскосмос се подиграваше на американците че ще им трябва батут за да полетят в космоса, а днес вече и те ще правят същото ама по-добре от тях. Помнете ми думата че нищо повече от Фау2 няма да направят руснаците.

ники
ники

пишеш глупости щото си невежа. Това което цитираш за шефа на Роскосмос е по повад на напънит е на САЩ да сложат ембарго на двигателите РД 180, което ако стане ще трябва да си изстрелват арианата върху буре с барут ….щели да имат заместител чак …..някога.

Унуфри
Унуфри

Пич, Ариана а програма на Европейската космическа агенция. А за РД 180 прочети тук: http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-22-04-52/13-2012-01-06-10-40-52/1336-2016-american-rockets-russian-engines?fb_comment_id=1121645441240441_1169064613165190

гффггд
гффггд

Научи български руснако….

bluewater
bluewater

Водка, пиво; водка, пиво — пад конец корпоратива,
Пад восточные мотивы выполняем нормативы!
Водка с сокам помидорным, ну нибудь таким упорным!
Проста покраснели глазки, от двух капелек табаски.
Хватит пить, поешь закуски, я уж понял что ты русский…

Шишо
Шишо

изкефи ме батка 🙂

mmmm
mmmm

ко рече, ко ?