Руският учен, милиардер и филантроп Игор Ашурбейли положи клетва като президент на първата космическа държава и нация Асгардия.

Newsweek съобщи, че клетвата е положена във Виена. Асгардия има амбициозната цел да стане първата космическа нация със собствени космически станции в ниска орбита и населени с хора колонии на Луната. Всичко това трябва да стане през следващите 25 години.

Ние създадохме всички клонове на една нация. Мога смело да кажа, че Асгардия се роди“ – зави Игор Ашурбейли.

Асгардия е взела името си от Асгард – небесният град на боговете в скандинавската митология. Държавата Асгардия бе основана през месец октомври 2016 година от Ашурбейли и редица изтъкнати космически експерти. Целта на проекта е „да се създаде свободна и независима нация извън планетата Земя, която не зависи от наземните системи“. Асгардия дава равен достъп до космоса независимо от страната на произход, националност, възраст, пол, раса и т.н.

Асгардия ще има всички необходими атрибути на една държава. Конституция, флаг, химн, официални представители и своя криптовалута. Това е цифровата валута SOLAR, която ще се използва за създаване и развиване икономиката на космическата държава.

Планира се Асгардия да бъде не само космическа държава и нация, но и следващата стъпка в развитието на човечеството. „Космическото пространство е безкрайно, а космическите изследвания ще дадат на homo sapiens възможност да стане безсмъртен като вид“ – каза президентът на космическата държава.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
1 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

А африканския гангстер се провъзгласил за Император на галактиката.

Анонимен
Анонимен

Всичко това трябва да стане през следващите 25 години.

Които иска да е ранен платинен участник в ПИРАМИДАТА ???
да преведе биткойни на 1BcUJaW6He8kgEPHf8KKVWw5gUzYQcWUtA

Тор да пази Асгардия !

Анонимен
Анонимен

Даже и SOLAR не съществува(asgardia.space).

Но вие баламите пращайте биткойни на горният адрес
така ще поумнете.

ЛапЛапЛапай
ЛапЛапЛапай

Чудя се, как може да има толкова много болни мозъци?!
В първия момент си помислих, че идва от AssGuard!!!

ЛапЛапЛапай
ЛапЛапЛапай

Между другото, ко стана с оная скапана държавица Виртландия (Wirtland)?! Пренаселиха ли я вече? Тогава гледах, че имаше и доста болни мозъци от България, та чак по телевизията ги даваха да ни губят времето с тях.

Бааньо
Бааньо

Bioshok after infinity се очертава интересна игра…

Мартин
Мартин

Ей, не наядоха се тия руснаци. Срама нямат пущинаците.