Руският учен, милиардер и филантроп Игор Ашурбейли положи клетва като президент на първата космическа държава и нация Асгардия.

Newsweek съобщи, че клетвата е положена във Виена. Асгардия има амбициозната цел да стане първата космическа нация със собствени космически станции в ниска орбита и населени с хора колонии на Луната. Всичко това трябва да стане през следващите 25 години.

Ние създадохме всички клонове на една нация. Мога смело да кажа, че Асгардия се роди“ – зави Игор Ашурбейли.

Асгардия е взела името си от Асгард – небесният град на боговете в скандинавската митология. Държавата Асгардия бе основана през месец октомври 2016 година от Ашурбейли и редица изтъкнати космически експерти. Целта на проекта е „да се създаде свободна и независима нация извън планетата Земя, която не зависи от наземните системи“. Асгардия дава равен достъп до космоса независимо от страната на произход, националност, възраст, пол, раса и т.н.

Асгардия ще има всички необходими атрибути на една държава. Конституция, флаг, химн, официални представители и своя криптовалута. Това е цифровата валута SOLAR, която ще се използва за създаване и развиване икономиката на космическата държава.

Планира се Асгардия да бъде не само космическа държава и нация, но и следващата стъпка в развитието на човечеството. „Космическото пространство е безкрайно, а космическите изследвания ще дадат на homo sapiens възможност да стане безсмъртен като вид“ – каза президентът на космическата държава.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари