Измина един месец откакто в Русия се правят опити да се блокира Telegram, но без особен успех.

Роскомнадзор не може да спре месинджъра. С малки прекъсвания Telegram продължава да работи. Днес руският уеб портал Комерсант цитира информация на руското министерство на отбраната. Според тези данни, технологиите за избягване на блокажа чрез цикличната смяна на IP адреса е разработена от военната академия по комуникациите.

Алгоритъмът за смяна на IP адресите, е разработен от военната академия и патентован от министерството на отбраната на РФ през 2007-2009 години. Тогава Telegram не е съществувал. В регистрирания от това време патент се казва, че товата методика е предназначена за защита от действията на врага и има за цел да повиши устойчивостта на интернет в бойни условия.

Засега екипът на Telegram не коментира изказването на руските военни. Но различните медии считат, че това е твърде малко вероятно. Всъщност дори и руските военни да са изобретили нещо подобно преди 10 години, няма как да се докаже, че месинджърът използва тази технология.

Има и друго. Telegram използва Push уведомленията от сървърите на Apple, Google и Microsoft, чрез които се изпращат новите IP адреси. Едва ли руските военни са знаели за този метод преди 10 години, понеже по това време няма смартфони и други подобни мобилни устройства.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Спасете децата от комунистическия гнет на Путин
Спасете децата от комунистическия гнет на Путин

Руснаците емигрират на Запад, факт! Русия е 17-тата икономика с БВП колкото Холандия – факт! Русия се разпада – факт!

Воювайте с Путин, не оставяйте децата на Путин, не оставяйте бъдещето на Путин! Долу съветския режим, долу комунизма и Евразийството!

OZZY
OZZY

И кирилицата е откраднал от военните.

загубеняци
загубеняци

До колко ниско в морала си могат да паднат мурзилките?
Та нали ако беше твърдението им вярно, щяха първо него да споменат преди месец?
Типичен мурзилски шантаж в хибридните им провокации.

Джо1984
Джо1984

Преди 10 години нямало смартфони! Я ПАК!

0.0
0.0

Първият iPhone е представен от главния изпълнителен директор на Apple Стив Джобс на 9 януари 2007 г. (преди 11 години)

Тахтун
Тахтун

Не разбирам защо руснаците да нямат патент за такава технолгия? Между другото техни два отбора по програмиране скоро спечелили първо и втор място.Истина е, обаче, че и т там емигрират много младежи с подходящо образвание и умения. Америка засмуква спецове от цял свят.

Пешо с калибрата
Пешо с калибрата

Буахахахахаххаха!
Злетаците не могат да преглътнат тоталния разгром. Отркраднал технология от военните им – те една нормална кола не могат да направят сами (всички лади са румънски дачии), танк който да не се подпалва на парад, камо ли в бойни действия, та ше краде от тях.
Смешни мурзилки…

Свободен човек
Свободен човек

Дуров много удря по имиджа на изостанала Русия, защото е умен, напредничев, прогресивен и кадър, независим и мислещ. Такива хора на Русия не й трябват, на днешна Русия. Когато стане свободна държава, ще й трябват, сега не, сега й е нужно безмозъчни идиоти, които мафията и Кремъл да смучат.

Ползвайте Телеграм, в името на борбата за свобода от болшевишката диктатура на Путин и мафията, които ги държат в изолация.

Гуров
Гуров

KОлко много добре платени соросоидални тролове.От тъпи по тъпи и всички до един компетентни русофоби.Аман от боклуци.