РФ подготвя паричен ресурс за автономна работа на руския интернет

6
482

Правителството на Руската федерация отделя средства от федералния бюджет за реализация на автономната работа на руския сегмент на Глобалната мрежа. Преминаването към автономна работа се предвижда в случай, че по някакви причини се изгуби достъпа до чуждестранните сървъри.

Към днешен ден са заделени 1,8 милиарда рубли, като тази сума е разчетена за три години – от 2019-та до 2021-ва. През първата от тези три години ще бъдат изразходвани 597 милиона рубли, през втората – 699 милиона рубли и през третата година – последните 699 милиона рубли. Паричните средства ще бъдат използвани за създаването и поддръжката на Център за мониторинг и управление на обща мрежа за общо ползване.

Тези данни са заложени във федералния закон „За федералния бюджет за 2019 година и плановия период през 2021-2021 години„. Основната идея е да се опази руския сегмент на интернет от външни заплахи. Според запознати, тези парични средства са предвидени само за стартирането на този мащабен проект. След 2021 година ще бъдат заделени допълнителни финансови средства, но засега размерът на тези суми е неизвестен.

В рамките на този законопроект се определят правилата за маршрутизация на трафика. Изграждат се схеми за минимизиране на прехвърлянето към чужбина на данни, които се обменят между руските потребители. Определят се трансграничните възли за връзка и точките за обмен на трафик.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fun
Fun

Sanctions are coming!

Technical
Technical

Руски интернет…с пропагандни вестници и информация, която ще хвали Путин и Кремъл всеки ден. Да ги … у тъпите кривославни роби.

Каква пропаганда бе, тролче?
Каква пропаганда бе, тролче?

Влиз в руските новинарски сайтове и чети, да видиш няма ли критики срещу Путин. Вярно, че не са много. Но това е, защото той е ВЕЛИК президент, успял да спре съсипването, разпродаването и разграбването на Русия и да я превърне отново във водеща световна икономическа и военна сила. След 30 години демо(но)крация руснаците са 20 години пред нас… Знаеш ли, че в момента в Москва събарят старите 5-етажни панелки от времето на Хрусчов? На тяхно място строят съвременни жилищни сгради, а обитателите на панелките получават нови апартаменти БЕЗПЛАТНО! Докато у нас ГРОБ-арските мутри безплатно санират панелки, при което за всеки… Виж още »

OZZY
OZZY

Нещо не схванах за световната икономическа сила?Напомни ми, утре да се посмея.Хахахаха

Мечо
Мечо

Русия не е само Москва… общата картинка далеч не е толкова розова.

Русия не е само Москва
Русия не е само Москва

Ама само Москва е колкото две Българии и половина по население… Колко да не е розова картинката, като руснаците в провинцията са със заплати колкото нашите? Само че хранителните стоки там са доста по-евтини, бензинът им е левче литъра, а за цяла година плащат за един апартамент ТЕЦ 12 000 рубли, което по днешен курс е 312 лв? Затова най-бедните там с една заплата идват от 4-5000 километра и почиват 15 дни на Слънчака или Златните. А половината българи не могат да съберат пари, за да отидат за три дни лятото на море, което им е на 3-400 километра. @OZZY… Виж още »