16.1 C
София

Ръководителите на Apple и Google преговарят по патентни въпроси

Най-четени

Компанията Apple води съдебни дела едва ли не срещу всички големи производители на устройства с операционната система Android, но, колкото и да е странно, никога досега не предявявала официални претенции към Google. Последната, впрочем, също не бърза да обвинява „ябълките“ в нарушаване на права върху интелектуална собственост. Ако се вярва на слуховете, лидерите на двете компании водят активни преговори по спорните патентни въпроси.

Агенция „Ройтерс“ съобщава, че през миналата седмица Тим Кук и Лари Пейдж са обсъждали теми, касаещи интелектуалната собственост и патентните спорове в мобилния отрасъл. Според публикуваната информация, ръководителите на Apple и Google не са постигнали никакви конкретни споразумения, но са се договорили да продължат дискусията по въпросите от взаимен интерес.

Позовавайки се на свои източници, „Ройтерс“ твърди, че в светлината на неотдавнашната присъда срещу Samsung двете страни активно обсъждат сключването на примирие помежду си. Агенцията съобщава още, че корейската компания е обещала незабавно да подаде съдебен иск срещу Apple, ако последната пусне на пазара устройства с поддръжка на LTE. В допълнение, Samsung планира да разшири партньорството си с Microsoft, за да намали зависимостта си от Google и нейната мобилна операционна система.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x