fbpx
-1.4 C
София

Ръководителят на Acer напуска компанията заради огромните загуби

Най-четени

Acer обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на 2013 година. Отчетената нетна загуба доведе до смяната на ръководителя и председател на борда на директорите Джей Ти Ванг.

Приходите на компанията са 92,15 милиарда тайвански долара (около $ 3,1 милиарда), което е с 11,8% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Получената нетна загуба е 13,12 милиарда тайвански долара ($ 442 милиона). Тази цифра включва загуба от 9,94 милиарда от обезценяване на нематериални активи, включително и на подмарките Gateway и Packard Bell.

Резултатите се оказват далеч по-лоши от прогнозите на анализаторите, които предричаха нетна загуба от 109 млн. тайвански долара. За сравнение, през второто тримесечие на тази година Acer отчете загуба от 11,4 милиона долара.

През 2009 г. компанията бе един от лидерите по обем на доставки на персонални компютри в света, отстъпвайки единствено на HP. А сега дори не попада в челната тройка. Според изследователската компания Gartner, през третото тримесечие Acer е доставила само 6,7 милиона компютри, което е с 22,5% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Този спад е най-големият сред петте водещи производителя.

На фона на усложнената ситуация председателят на Acer Джей Ти Ванг напуска компанията и от 1 януари 2014 г. поста му ще заеме Джим Уонг.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини