Ръководителят на HTC поиска прошка за загубите и обеща да възроди компанията

1
6

Председателят на съвета на директорите на HTC Шер Вонг публично се извини на акционерите на дружеството за внушителните загуби, които тайванският производител на смартфони понесе през 2015 г., на фона на засилващата се конкуренция на световния пазар на смартфоните.

В годишния си доклад, публикуван от HTC, ръководителя на компания призна, че финансовите резултати на производителя са разочаровали инвеститорите. Молейки за прошка, Шер Вонг обеща, че преструктурирането на компанията ще продължи до настъпването на подобрения. Освен това, тя искрено благодари на акционерите за подкрепата в трудните за HTC времена, предава тайванската информационна агенция CNA.

Според компанията, нетната загуба на HTC в края на 2015 г. възлиза на 15,5 млрд. тайвански долара (475,46 милиона американски). В разчета за акция, загубата се измерва на 18,79 тайвански долара (0,57 долара в САЩ). За сравнение, година по-рано компанията отчете печалба от 1,8 тайванския долара за акция. HTC остава в „червената зона“ и в първото тримесечие на 2016-та – загубата се равнява на 3,16 тайвански долара за акция (0,1 американски долара).

В доклада Шер Вонг подчерта, че HTC е изправена пред по-големи трудности от 2015 г. поради насищане на пазара на смартфоните, което е довело до засилване на конкуренцията и застрашаване финансовото благосъстояние на компанията.

Въпреки това, ръководителят на HTC изрази увереност в собствената си компания и отбеляза, че в момента се предприемат активни мерки за преструктуриране и подобряване на ефективността на бизнеса, а също така се използват и всички възможности за връщане към растеж.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Zeroadhesion Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Zeroadhesion
Zeroadhesion

Siemens
Ericsson
Nokia
Blackberry
….
HTC

Страхотни брандове, но играта е безмилостна