Китайските власти постепенно изтласкват криптовалутната активност извън страната, а властите на Ел Салвадор признават биткойн като официално платежно средство. Повечето държави при определяне на правния статус на криптовалутите ще трябва да маневрират между тези две крайности, а регулаторите в САЩ вече осъзнават, че не могат без изваждането на криптовалутите от сянката.

Ръководителят на Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) Гари Генслер направи определени изявления на събитието Code Conference, което се откри в Калифорния. Според него, вече има достатъчно обменни транзакции около криптовалутите, а броят на токените се измерва не в стотици, а в хиляди. Според председателя на това американско ведомство „всичко това няма да свърши добре, ако остане извън рамките на законодателството“.

Гари Генслер вече характеризира пазара на криптовалутите като „Дивия Запад“, а миналата седмица един от американските сенатори го призова да разработи правила за съществуването на пазара на криптовалути, така че по-късно да не се сблъсква с необходимостта от въвеждане на непопулярни мерки. Представителите на индустрията също критикуват действията на регулатора. Брайън Армстронг, ръководител на криптовалутната борса Coinbase, например, упрекна SEC, че използва съдебни спорове за регулиране на отрасъла и за повърхностно поведение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари