fbpx
0 C
София

Ръководителят на Xbox: проблемите с доставките на конзоли ще продължат и през 2022 г.

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Според Фил Спенсър, оглавяващ в Microsoft подразделението, занимаващо се с производството на Xbox, недостигът на конзолите ще продължи и през следващата година. Според представителя на компанията, липсата на чипове не е единственият проблем, който пречи на Xbox Series X / S да се появи по рафтовете на магазините.

Не мисля, че си струва да говорим за това само като за проблем с чиповете. Когато се замисля колко струва днес да се набавят всички необходими за производството на конзоли компоненти и да се изнесат на пазарите, където има търсене за тях, се оказва, че в процеса има много проблемни точки. И за съжаление мисля, че това ще продължи месеци наред, точно до края на текущата календарна година и следващата календарна година също“, казва Спенсър.

Според него, това, което най-вече обезкуражава бизнесмените е разочарованието на клиентите – хората, чакащи новото поколение конзоли с нова функционалност. Ръководителят на Xbox призна, че новите конзоли, не само тези на Microsoft, но и на конкурентите, са много добри. Въпреки това, ще е необходима много работа, за да се насити пазарът с тях.

През последните 18 месеца производителите на конзоли се борят с недостига на запаси – COVID-19 е нанесъл сериозни щети върху веригите за доставки, а търсенето на геймърски устройства е скочило с въвеждането на ограничителните мерки по време на пандемията. По-специално е изключително трудно закупуването на конзолите PlayStation 5 и Xbox Series X, както и видеокартите NVIDIA GeForce RTX – те веднага се разпродават, след като поредната партида пристигне по магазините.

Производителят на чипове Toshiba косвено потвърждава прогнозите на Спенсър. Според разработчика, недостигът на чипове за управление на захранването ще продължи и през следващата година, а може би и по-дълго. Такеши Камебучи, говорител на Toshiba, заяви, че трудностите при доставката на чипове ще останат поне до септември следващата година. В някои случаи клиентите няма да получат поръчките си до 2023 г.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини