fbpx
6.8 C
София

Ръководител в Google е уволнен след като шефката му го опипвала по време на пиянски купон

Ръководител на Google твърди, че е бил уволнен, защото е отхвърлил предложенията на високопоставена шефка по време на изискана вечеря в компанията...

Най-четени

New York Post съобщава: Ръководител на Google твърди, че е бил уволнен от технологичния гигант, защото е отхвърлил хапливите предложения на високопоставена шефка по време на изискана фирмена вечеря.

48-годишният Райън Олохан обвинява Google и един от висшите ѝ ръководители – Тифани Милър, че са го уволнили, след като Милър го опипвала в ресторант в Челси през декември 2019 гoдина и му казала, че знае, че той харесва азиатски жени – каквато Милър е, според мащабния федерален иск, подаден на 30 ноември в Манхатън.

Милър, директор на програмните медии на Google, разтривала коремните мускули на Олохан, направила комплимент за физиката му и му казала, че на брака ѝ липсва „пикантност“, според съдебните документи.

Предполагаемата среща с ръце се е разиграла по време на пиянско фирмено събиране във Fig & Olive на Западна 13-та улица малко след като Олохан е бил повишен в управляващ директор на отдел „Храни, напитки и ресторанти“ и се е присъединил към нов мениджърски екип, включващ Милър, в офисите на Google в Манхатън, се посочва в иска.

Раян Олохан, баща на седем деца, женен, казва, че първоначално му е било неудобно да повдигне въпроса за инцидента, защото много от колегите му са били пияни, но по-късно колегите му обясняват поведението на „Тифани си е такава…“, се казва в съдебните документи.

Олохан казва, че е докладвал за проблема на отдела за човешки ресурси на Google през следващата седмица, но от жалбата не е последвало нищо.

Представителят на отдел „Човешки ресурси“ „открито призна … че ако оплакването беше „в обратен ред“ – ако жена, обвиняваше бял мъж в тормоз, на оплакването със сигурност щеше да бъде обърнато внимание“, се казва в съдебния иск.

Олохан твърди, че Милър е започнала да му отмъщава, след като е подал жалбата, като го е критикувала и е докладвала на отдел „Човешки ресурси“ за „агресия“, въпреки че в жалбата не се уточнява в какво го е обвинила Тифани Милър.

Тифани Милър

Твърди се, че отмъщението е продължило по време на събитие, организирано от Google през декември 2021 година, по време на което Милър е направил забележка на Олохан в нетрезво състояние пред колегите си. Според съдебния иск спорът се е разгорещил дотолкова, че колегите са посъветвали Милър да се премести в другия край на масата.

По-късно Милър се извинил и „въпреки че Google са били наясно, че продължаващият тормоз на Милър над Олохан произтича от отхвърлянето на нейните сексуални предложения, като те отново не са предприели никакви действия срещу нея“, се твърди в искът.

През април 2022 година Милър отново в нетрезво състояние се нахвърлила върху Олохан по време на среща на компанията в караоке бар, където му се подиграла при пристигането и повторила, че знае, че той предпочита азиатски жени пред бели, знаейки, че съпругата на Олохан е азиатка, според съдебните документи.

Олохан казва, че е започнал да усеща все по-голям натиск от страна на своя ръководител, който му казал, че в неговия управленски екип „очевидно има твърде много бели момчета“. През юли той е бил насърчен да уволни служител от мъжки пол, за да освободи място в екипа си за жена, се твърди в иска.

През следващия месец Google уволняват Олохан, с което прекратяват работата му след 16 години в компанията.

По време на видеоконферентен разговор Олохан заяви, че екипът за разследване на служител на Google му е казал, че е уволнен, защото не е „приобщаващ се“.

Искът на Олохан, в който той претендира за неуточнено обезщетение, посочва като ответници Google и Тифани Милър и ги обвинява в дискриминация, репресии и създаване на враждебна работна среда.

През септември Олохан се присъедини към Klick Group, рекламна компания, фокусирана върху науките за живота, като изпълнителен вицепрезидент по растежа, според прессъобщение на компанията.

Google и Раян Олохан не отговориха на съобщенията, искащи коментар. С Тифани Милър не може да бъде осъществен контакт.

Източник: Nypost


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини