fbpx
7.9 C
София

Ръстът в доставките на носими устройства в Европа надхвърли 28%

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Европейският пазар на носими устройства през второто тримесечие на 2021 г. нарасна с 28,5% на годишна база при доставките, съобщава IDC. От април до юни на локалния пазар са били продадени 21,2 милиона устройства.

Въпреки продължаващите прекъсвания във веригата на доставките, Западна Европа бележи ръст с 24,6% в обемно изражение. Не на последно място, това се дължи на повишения интерес към физическата активност и здравословния начин на живот по време на летните олимпийски игри. Доставките на продукти с основна функционалност, като смарт-очила и слушалки, се увеличиха с 21,2%, докато сегментът на смарт-моделите, който включва главно смарт-часовници, нарасна с 39,7%.

Положителната динамика в Централна и Източна Европа достигна 40,6%. Ако първоначалният сегмент се е увеличил с 38,6%, тогава категорията на умните джаджи отчете подобрение в сравнение с миналата година от 60,3%.

Средногодишният темп на растеж на европейския пазар в периода от 2020 до 2025 г. се очаква на ниво от 13,2%. До края на прогнозния период пазарът може да достигне етапа от 170 милиона устройства.

Часовниците контролират 29,8% от европейския пазар (+ 54,0% „на годишна база“) с доставени 6,3 милиона джаджи. Apple държи лъвския дял на пазара и благодарение на неотдавнашното намаляване на цената на Watch Series 3 и увеличеното търсене на Watch SE, позициите на компанията значително се засилиха. Huawei запазва лидерството си в предоставянето на часовници с базова функционалност.

Доставките на очила постоянно се увеличават, а водещите решения в сегмента са на Bose и Razer. С очакваното пускане на умните-очила от Ray-Ban и Facebook динамиката само ще се засилва.

В големите продуктови категории остават слушалките – за тях са запазени 54,8% от пазара с 11,6 милиона доставени устройства. TWS-продуктите имат най-голям пазарен дял, докато Apple е лидер в своята индивидуална категория. Следват JBL и Xiaomi.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини