Ръстът на световния пазар на геймърските лаптопи ще надхвърли 20%

0
221

Анализирайки развитието на световната индустрия на игровите ноутбуци, анализаторите от Digitimes Research установиха приятна за участниците на пазара тенденция за стабилно увеличаване на доставките.

Съобщава се, че в края на тази година световните доставки на геймърски лаптопи ще се увеличат с повече от 20% спрямо 2016 г. В натурално изражение, споменатата положителна тенденция ще доведе до доставките на повече от 4 милиона устройства. За сравнение, обемът на световния пазар на компютрите през тази година се оценява на не повече от 250 милиона устройства.

Основният двигател на игровия сегмент ще бъдат намалените цени от страна на производителите на много масови модели, а също и нарастващия интерес към подобни устройства на фона на постоянно нарастващата популярност на използваните във връзка с тях средства за виртуална реалност.

Водещите доставчици на пазара на геймърски лаптопи ще останат Micro-Star International (MSI) и Asustek Computer. Лидерът — MSI — миналата година е доставила 800-850 хиляди игрови ноутбука, а през 2017 г. обемът може да се увеличи с 20%.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

Извести ме за
avatar
wpDiscuz