Сайтът на Банка ДСК с престижна награда и над 1 млн потребители

11
3139
Наскоро от Банка ДСК научихме, че в онлайн платформата им ДСК Директ вече има над 1 милион регистрирани потребители – факт, с който не всяка банка може да се похвали. Това, както и новината от този месец, че корпоративният сайт на компанията е победител в категорията „Банки“ в международния конкурс на технологичната компания Progress, ни накара да обърнем по-сериозно внимание на онлайн присъствието на най-старата банка в България

Сайтовете на банкови институции имат сериозна роля в модернизирането на тяхната дейност и пряко влияние върху осведомеността на хората, промяната на техните навици и това да започнат да използват банкови услуги, без да е необходимо да ходят физически до клон на банка.

Едно от най-големите предизвикателство за сайтовете и електронното банкиране е как да бъдат още по-лесни и удобни, да се запазят множеството функционалности и услуги, които предлагат, но и да останат познати за активните потребители.

От представители на банката научихме, че онлайн банкирането се използва от огромен брой потребители с различни умения и потребности – някои, с опит в България и чужбина, други, откриващи възможностите на смарт устройствата. Статистиките показват, че потреблението на онлайн услуги расте, търсенето и доверието от страна на клиентите също, за което според банката свидетелства и огромния брой на техните потребители.

Отваряйки сайта на Банка ДСК, подхождаме към него като победител в категорията „Банки“ в международния конкурс на технологичната компания Progress – „Уебсайт на годината на Progress Sitefinity“ за 2017 г.

Той успя да се пребори с редица конкуренти в конкурса, който за седма поредна година отличи сайтовете, създадени със система за управление на съдържанието на Progress – Progress Sitefinity.

От банката обясняват партньорството си с технологичната компания Progress с необходимостта от система за управление на съдържанието (CMS), отговаряща на всички изисквания и очаквания на банката – гъвкавост, аналитичност, персонализация и администрация, както и на изискванията за сигурност и защита. Бонус за финансовата институция е и фактът, че платформата предлага свои собствени инструменти за анализ на връзката между потребителя и сайта, което позволява създаването на уникална функционалност, съобразно интересите на потребителите, анализ на данните и надграждане на съществуващите функционалности на сайта.

В разработването на корпоративния сайт важна роля има и друга компания – Студио Х Дигитал. От банката споделят, че именно това партньорство е довело до изграждане на платформа, която да предложи на потребителите ѝ едно уникално преживяване, изключително удобство при заявяване на продукти и услуги онлайн, както и комфорт при работа със сайта през мобилни устройства.

DSKBank.bg

Корпоративният сайт на Банка ДСК е отлично структуриран и потребителят не губи време, за да се ориентира. Основните раздели са лесно разпознаваеми и точно място, според последните тенденции в мрежата. Всичко, започвайки от менютата за корпоративни и частни клиенти, мине се през полетата за контакт и се стигне до новините, е добре подредено и разбираемо.

Едно от най-големите предимства на сайта е наличието на клипове с информация относно това коя функция как се извършва, като това, освен креативно, е и начин дори човек, който за първи път се сблъсква с онлайн банкиране, да види „как се правят нещата“, преди да започне да ги извършва сам.

Добро впечатление прави и фактът, че още на първата страница лесно може да се намери полето, в което потребител може да сподели оплакване или препоръка, като за целта на мига се отваря необходимата форма.

Доста добра е ориентацията, а ползваемостта е на високо ниво, когато говорим и за търсенето на информация за издаване на различните банкови карти, или пък кандидатстването за кредити.

Интересна подробност също така е, че още на главната страница на сайта имате възможност да си запазите час за консултация, за да не се налага да чакате, ако все пак решите да посетите и физически клон на банката.

Онлайн банкиране (https://www.dskdirect.bg)

Едно от най-удобните онлайн банкирания от този месец е и с нов дизайн. Новата организация на менютата улеснява достъпа до най-полезната за потребителите информация, а дизайнът е изяло съобразен с всички съвременни изисквания. Банкирането може да се похвали с интуитивна навигация и бърз достъп до функционалности с един клик върху нагледно позиционирани бутони, контекстно разположени до банковите услуги.

С обновената платформа на интернет банкирането ДСК Директ банката осигурява на своите клиенти не само модерна визия и изчистен дизайн с минимизирани подменюта, но и по-удобна навигация, улеснена функционалност и бързо действие.

Време е да сме мобилни

 И докато говорим за онлайн банкиране, възможност за операции без физическо посещение на клон на банката, светът се разви толкова бързо, че за няколко години вече дори не е нужно да седим пред компютъра в офиса или у дома – достатъчно е да имаме мобилен телефон. Наред с възможностите за онлайн кандидатстване за кредит, издаване на банкова карта или откриване на депозит, на пазара вече има и виртуални услуги, чрез които клиентите имат достъп до по-комплексно обслужване и консултация. Клиентите избират най-подходящия и удобен за тях канал на комуникация, според техните нужди и предпочитания, без да е необходимо да посещават банков филиал.

Приложението DSK Smart предоставя достъп на потребителите до почти всички услуги, които могат да се използват от потребителя и в клон на ДСК през тяхното iOS, Android и Windows 8 устройство.

На практика вие можете да се възползвате от
 • Информация за наличност, детайли и движения по разплащателни, спестовни и депозитни сметкиИнформация за кредити – остатък, вноска, падежна дата и др.
 • Графично представяне на съотношението приходи и разходи по вашите сметки
 • Детайли и информация по банкови карти
 • Промяна на лимити и временно блокиране на банкови карти
 • Плащане на битови сметки
 • Спестяване чрез виртуална спестовна компонента
 • Зареждане на виртуална карта
 • Преводи между собствени сметки
 • Нареждане на преводи към трети лица чрез предварително запазени бланки и подписване с тоукън устройство
 • Получаване на съобщения от Банката
 • Управление на стандартни спестовни сметки
 • Кандидатстване за кредитни продукти – кредитна карта, потребителски кредит и овърдрафт
 • Информация за валутни курсове
 • Информация за банкови офиси и банкомати

ДСК Директ е отличен пример за скоростта на развитие на електронното банкиране у нас. Услугата се радва на подобрен дизайн и изключително удобство при заявяване на продукти и услуги през мобилни устройства. Тя е подходяща за индивидуални и бизнес клиенти, с бърз и лесен достъп до банковата сметка. В допълнение, апликациите DSK Smart и DSK Business са отличен помощник за сигурно банкиране по всяко време и от всяко едно кътче…

Интересни са и подробностите, които тук от Банка ДСК споделиха с нас. Очаквано, най-голям ръст имат транзакциите през мобилното банкиране ДСК Смарт, като сравнено с 2017 година активните потребители на мобилната апликация нарастват с 76%, а транзакциите, извършени през апликацията с 85%.

Причините за това са все по-широкото навлизане на мобилни апликации и цялостната дигитализация на каналите за предоставяне на услуги. Сред обновените функции и продукти на Банка ДСК са опциите за вход с пръстов идентификатор или кратък ПИН, възможността за промяна на лимити за теглене и плащане; блокиране, активиране, извършването на преводи, запазване на час за консултация в клон на банката, нова форма за обратна връзка и др.

На практика това означава, че докато си седите вкъщи на дивана или сте взели решение за спонтанна покупка – телефонът, който гледате от миналата пролет, моторът, за който съседа със сигурност ще ви завиди или цветният диван за хола – можете да осигурите финансирането само през вашия телефон чрез дистанционните услуги на банката.

Текст под снимка или като подложка в каре

Само преди дни Банка ДСК спечели голямата награда за „Най-добър сайт на годината“ в категория „Банки“ в международния конкурс Progress Sitefinity 2017. Надпреварата се проведе за седма поредна година и се конкурираха 51 уебсайта, номинирани в 17 категории.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари