fbpx
-6.2 C
София

Сайтът на правителството спря със съмнения за атака на „Анонимните“

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Сайтът на Министерския съвет не работи от неделя сутринта. Няма официална информация на какво се дължи проблемът, но някои медии изразяват съмнения, че това е атака от Anonymous („Анонимните“), съобщава Дневник.

Интернет страницата на правителството не се отваря и не показва никакво съобщение. През зимата организацията отправи видео съобщение до кабинета, в което поиска България да оттегли подписа си от ACTA.

При хакерските си атаки „Анонимните“ по-принцип отправят послание, което се показва на блокирания сайт. Така се случи, когато блокираха страницата на ПРОФОН, защото е подкрепила международното споразумение ACTA.

Засега не е разпространено видео послание, какъвто обичай имат „Анонимните“, в което да поемат отговорност за блокирания сайт на българския кабинет.

Преди няколко месеца ГДБОП задържа мъж за компютърни престъпления. Властите твърдяха, че е част от „Анонимните“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини