Сайтът на Adobe блокира след информация за безплатно пускане на Creative Suite 2

2
31

Водещи медии публикуваха масово изненадваща новина, в която се твърди, че Adobe са пуснали за безплатно теглене софтуерния пакет Creative Suite 2, включващ скъпи програми като Photoshop CS2 и InDesign 2. Както винаги в подобни случаи се оказа, че истината е малко по-различна. Въпреки това, сайтът на Adobe буквално се срина след големия наплив от желаещи да се сдобият безплатно с оригинални копия на Creative Suite 2.

В сайта на Adobe беше пусната страница с линкове за теглене на пълни версии на Creative Suite 2, придружени със серийните номера, които се изискват при инсталация на продуктите. По-късно обаче беше уточнено, че право да ги ползват имат само хора с оригинални лицензи за Creative Suite 2. От Adobe заявиха, че специалните серийни номера са публикувани, защото са нужни за регистрация на продуктите, тъй като активационните сървъри вече са спрени. Причина за това е, че въпросната версия на Creative Suite е твърде стара и не се поддържа.

Официалната страница с линкове за сваляне и серийни номера вече е изтрита от Adobe, но според някои потребители връзките към пълната версия на Creative Suite 2 продължават да работят, а серийните номера могат да бъдат намерени в материалите на доста сериозни сайтове в мрежата.

Първоначалната цел на Adobe е била да се даде на купувачите възможност за преинсталация на Creative Suite 2 след спирането на активационните сървъри, но в крайна сметка достъп до пълната версия на пакета са получили всички потребители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари