Самоуправляващите се коли на Google могат да дебютират под формата на услуга като Uber

0
37

Google изглежда възнамерява да отдели подразделението си за автономни коли като самостоятелна компания под шапката на конгломерата Alphabet.

Според Bloomberg, преходът ще стане още следващата година, а целта на новата компания е да осигурява превозваческа услуга, подобна на това, което предлага Uber. Позовавайки се на „източници, запознати със стратегията на компанията“, медията твърди, че най-напред колите без шофьори ще започнат да предлагат превоз в отдалечени райони, далеч от натоварения трафик на големия град. Като примери за това къде ще заработи услугата са дадени военни бази, университетски кампуси и бизнес паркове.

Твърди се, че Google ще пусне новия тип автономен превоз най-напред в Сан Франциско и Остин, щата Тексас, а колите ще бъдат два вида – по-малки и по-големи модели. Идеята е новата транспортна услуга да бъде междинен етап, който да спечели доверието на обществото преди автономните автомобили да станат пълноценна част от участниците в движението.

Към момента колите без водачи са част от X Labs, но изглежда след повече от един милион тестови километра, те са на път да започнат следващия етап от съществуването си.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари