Самоуправляващите се коли на Google навъртат по 5 млн. километра компютърни тестове всеки ден

0
17

Google подлага на изключително сериозни тестове своите автономни автомобили, като всеки ден те навъртат по 5 милиона километра на компютърен симулатор – това е достатъчно разстояние, за да бъде обиколен екватора по пет пъти на всеки час.

Това компанията разкрива в своя доклад за януари, обяснявайки, че компютърната програма позволява да се „шофира“ милиони километри, след което да се въведат промени по някои параметри и да се направят повторни тестове, без на колите изобщо да се налага да излизат навън.

Освен това, симулаторът позволява на инженерите да тестват промени в поведението на колите в съвсем конкретни ситуации като по-плавно вземане на завой и подобряване на престрояването на магистрата.

Събраната от симулатора информация се захранва в базата данни на колите и това и им позволява всеки път да подобряват поведението си.

Google изчислява, че от 2009 г. насам колите са изминали около 2 милиона реални километри по пътищата, като това е по-малко от половината от разстоянието, което сега те покриват за ден. Това не означава, че компанията ще занемари реалните тестове – тя обяви, че е оборудвала полигона в Остин, щата Тексас, с нови хоризонтални светофари, за да види дали колите ще ги отчитат по-добре.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари