Самоуправляващият се състезателен автомобил на Roborace загуби битката срещу човек

2
1118
Откакто Roborace разкри плановете си за автомобили без шофьор, имаше един фундаментален въпрос: може ли технологията да преодолее човешките умения в пряка надпревара? Отговорът е твърдо „не“… засега.
Компанията използва скорошното състезание по Формула Е в Рим, за да прокара директен двубой между своя прототип на DevBot срещу професионалиста Райън Тюрик, а шофьорът от плът и кръв бе очевидният победител с 26-секундна преднина. Можете да го видите като победител във видеото по-горе. Това все още е в рамките на онова, което очаквате от хората, но след подобно представление Roborace ще може да привлече спонсорство.

Все пак, може да не бъдем твърде уверени в преднината на човечеството в моторния спорт още дълго. Roborace твърди, че комбинацията от компютърно виждане и LiDAR сензори би могла да надмине човешкото постижение до края на 2018 г. Не че е задължително това да стане. Целта на компанията е да се развива автономното шофиране чрез моторни спортове и всяка победа – и дори загуба – на пистата може да доведе до подобрения по пътя.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари