Само една трета от съобщенията в Twitter си заслужава да бъдат четени

0
28

Изследователи от института Carnegie Mellon към MIT и Georgia Tech обединиха усилията си, за да разберат каква е съдбата на повечето съобщения във водещата микроблогинг платформа Twitter. 1 443 потребители са били помолени да оценят съобщенията, които минават пред погледа им, докато използват комуникационната услуга. За период от 19 дена участниците в проучването са оценили 43 738 съобщения, публикувани от 2 014 акаунта. 36% от публикациите били харесани, 39% са с неутрален рейтинг, а 25% са оценени негативно, информира Mashable.

Според Майкъл Бърнщайн, който е докторант в MIT и участник в проекта, стойностните съобщения в Twitter са рядкост. По-голямата част от информацията просто не си заслужава да бъде четена по множество различни причини.

За най-безполезни са определени публикациите, които са част от някаква лична комуникация между дадени потребители, която не засяга останалите и няма как да ги заинтересува. Доста мразени са и съобщенията, които изразяват моментното настроение на потребителите или това, което правят в момента. Изглежда, че масата от хората не се интересува дали събеседниците им са уморени от работа или са решили да хапнат сандвич, защото са гладни.

Най-харесвани са публикациите, които са свързани с горещи новини, линкове към материали от лични блогове и мнения със скрит подтекст.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари