Двете основни криптовалути продължават да поевтиняват. Само за един ден, цената на Bitcoin и Ethereum падна с 10%. Към настоящия момент, най-популярната криптовалута се купува при курс $12 730, а втората цифрова валута – при курс $1 221. Само преди десет дни, курсът на биткойна бе над $17 000, а на Ethereum – малко под $1 370.

Пада цената и на останалите криптовалути. След лидера надолу започнаха да слизат Ripple, Bitcoin Cash, Cardano, Litecoin. Капитализацията на криптовалутния пазар се оценява на $635 милиарда, от които около 30% са на биткойна.

Както винаги при криптовалутите, никой не се наема да каже причините за този спад. Предполага се, причините за резкия спад са слуховете за възможната забрана за търговия с криптовалути в Южна Корея и преместването на китайските майнъри в други държави.

Досега курсът на биткойна оставаше стабилен на ниво от около $15 000 с типичните качвания и спадове. Да не забравяме, че на 17 декември основната криптовалута прехвърли психологическата граница от $20 000.

Допълнение: малко преди публикацията, курсът на всички криптовалути започна да се срива още по-бързо. В момента 1 BTC се търгува при цена $11 730, а през последните 10 минути се забелязва леко покачване.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Напомпи и продай
Напомпи и продай

За първи път в историята
банките спънаха Уолстрит като не изпълняват преводи към криптоборси
така
Уолстрит успя само да напомпи
но
неможа да продаде биткойните на балъците(банките не изпълняват преводи)

ижие
ижие

толкова шум за нещо където не струва и 1 пробит лев

Пенчо
Пенчо

а твойта скъсани хартиени пари добре налепени с бактерии и сифилис струват повече нали???

Легални пирамиди ИП
Легални пирамиди ИП

Инвестиционни посредници измамиха възрастно семейство и им взеха всички спестявания в размер на 170 000 долара, съобщиха от „Господари на ефира“. Семейство Богданови вложили спестяванията си от работа в чужбина и продажба на имот при ИП „Глобал Маркетс“ ООД. „През 2012 година ми се обадиха по телефона. Разбрали са някак си, че имам долари. Казаха ми, че ако ги инвестирам при тях сумата ще нарасне. Аз реших да инвестирам, защото получих информация, че за тези хора няма нищо лошо. 33,5 години работих и спестявах тези долари. Внесох 100 хиляди долара. Носеха ми доклади известно време. Самият управител Кирил Джабаров през… Виж още »

Анонимен
Анонимен

През 2014 г. съпругът подава сигнали до Районната прокуратура и Комисията по финансов надзор.

По думите на Богданови, по сигнала им в прокуратурата няма никакво развитие.

4 год покъсно НИЩО.

Анонимен
Анонимен

Те не видяха 6 млрд от КТБ как фанаха пътя.

Кольо
Кольо

Капиталистите изразходиха всички други сценарии, с които забавляваха населението си от зомбита, с космическите забивки не им върви, на зомбитата им омръзна да четат и слушат за изпратените там роботизирани сонди, пък нещо американците не ги бива с пилотираните мисии и затова измислиха коините. Хем дадоха аванта и на престъпниците т.е. на себе си, да се развиват необезпокоявано. Ма то като се замисля, май няма капиталист, който да не е престъпник, с коини, или без – все тая.

Гадьо
Гадьо

Нищо това е временно после ще се засили и ще стане 1 мил. за биткойн. ?