Двете основни криптовалути продължават да поевтиняват. Само за един ден, цената на Bitcoin и Ethereum падна с 10%. Към настоящия момент, най-популярната криптовалута се купува при курс $12 730, а втората цифрова валута – при курс $1 221. Само преди десет дни, курсът на биткойна бе над $17 000, а на Ethereum – малко под $1 370.

Пада цената и на останалите криптовалути. След лидера надолу започнаха да слизат Ripple, Bitcoin Cash, Cardano, Litecoin. Капитализацията на криптовалутния пазар се оценява на $635 милиарда, от които около 30% са на биткойна.

Както винаги при криптовалутите, никой не се наема да каже причините за този спад. Предполага се, причините за резкия спад са слуховете за възможната забрана за търговия с криптовалути в Южна Корея и преместването на китайските майнъри в други държави.

Досега курсът на биткойна оставаше стабилен на ниво от около $15 000 с типичните качвания и спадове. Да не забравяме, че на 17 декември основната криптовалута прехвърли психологическата граница от $20 000.

Допълнение: малко преди публикацията, курсът на всички криптовалути започна да се срива още по-бързо. В момента 1 BTC се търгува при цена $11 730, а през последните 10 минути се забелязва леко покачване.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари