Само за няколко дни функцията Smart Summon за извикване на паркирания Tesla е използвана половин милион пъти

5
2657

Националната администрация по безопасността на движението по пътищата ма САЩ (NHTSA) внимателно следи работата на функцията Smart Summon, която стана причина за няколко незначителни инцидента. Агенцията съобщи, че поддържа контакт с компанията Tesla и натрупва статистическа информация.

Главният приоритет на NHTSA е безопасността и агенцията заяви, че ще действа без колебание, ако открие някакъв дефект, който може да застраши безопасността на хората.

Миналата седмица Tesla разпрати поредното обновяване за своите електромобили, което освен всичко друго, добави и функцията Smart Summon, която дава възможност на притежателите на електромобил на Tesla буквално да го извикват при себе си с помощта на смартфон. Електромобилът със задействани опции Full Self-Driving и Enhanced Autopilot, намиращ се в зоната на пряка видимост, може самостоятелно да се придвижи от мястото, където е паркиран, до своя собственик – например на входа на търговския център. Илън Мъск сподели в своя Twitter акаунт, че през първите няколко дни от добавянето на тази функция, Smart Summon е задействана над 550 000 пъти.

Компанията уведоми всички свои клиенти, че тази функция може да се използва на разстояние около 60 фута (200 метра), а автомобилът трябва да се вижда от неговия собственик. Tesla предупреди, че всички трябва да са внимателни с бързо движещите се велосипедисти, бягащи хора и т.н. Ако виждат, че някой може да се блъсне в електромобила, могат да натиснат един от бутоните за управлението на Smart Summon и да спрат движението на електрическия автомобил.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари