Само 9% от Интернет потребители в САЩ са пирати

3
9

NPD Group е маркетингова фирма за проучвания и анализи. Тя е изчислила, че Интернет потребителите в САЩ, които свалят пиратско съдържание са паднали от 16% на 9% за последните три години. Тази информация е от последното четиримесечие на 2010-та година. Тогава и федерален съдия спря мрежата за споделя на файлове – LimeWire.

Статистиката съвпада до някъде с данните на Warner Music, които предполагат, че 13% от потребителите в САЩ са пирати, но дори част от тях харчат пари за музика.

Тези данни не съвпадат с целия проблем за пиратството. Защото компанията е отчела само peer-to-peer употребата и не е включила сайтовете за директно сваляне и нелегалното онлайн видео и музика.

Все пак проучването показва, че в САЩ, пиратството не е „основния“ проблем, както и където и да е било по света. Освен в страните където пиратството може да достигне до много повече проценти и то не само за музика, а за филми и софтуер.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
RoboMASTERbob4estiafrenchev Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RoboMASTER
RoboMASTER

А тука обратното 😉
само 9-10 % не са пирати :biggrin:

bob4estia
bob4estia

Тва е похвално кво…

frenchev
frenchev

хе хе, И на теб да ти сложат $2000 и ти ще спреш да теглиш пиратско съдържание, в Германия положението е почти същото като в щатите 😉