Tesla Model 3

Най-доходоносният електромобил на пазара, за учудване на мнозина, е най-евтиният електрически автомобил Tesla Model 3. Това е мнението на президента на агенцията Munro & Associates Санди Мънро, цитиран от Reuters.

Според Мънро, чистата печалба при продажбата на Tesla Model 3 е над 30%. Но президентът на Munro & Associates, направил това изказване по време на автомобилното шоу Autoline, не уточни, каква е рентабилността на моделите Model S и Model X. Но той съвсем ясно подчерта, че 30% печалба са много висок показател. Мънро каза още, че никой друг автомобил на пазара не може да се похвали с подобна доходност.

Интересно е, че съвсем доскоро Мънро жестоко плюеше Model 3 за неговата неугледна външност. Но казваше добри думи за поведението на електромобила на пътя. Да си припомним, че Мънро разглоби един Model 3, за да разбере неговото устройство. А после го показа в своето телевизионно шоу.

През последните седмици Tesla значително увеличи обема на серийно произвежданите електромобили Model 3. Точно в края на миналия месец Илън Мъск официално обяви, че Tesla вече произвежда по 5000 електромобила седмично. И още, в края на годината компанията ще започне да произвежда по 10 000 електромобила Model 3 седмично.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари