Сателитният интернет Starlink бе официално одобрен за използване в Канада

0
439

На седми ноември 2020 година управлението по въпросите за иновациите, науката и икономическото развитие на Канада (ISED) официално обяви, че SpaceX е получила разрешение за предоставянето на услуги за включването на канадците към високоскоростна интернет сателитна връзка помощта на Starlink.

В края на месец октомври тази година космическата компания на Илън Мъск получи лиценз за предлагането на базови международни телекомуникационни услуги  (BITS) от канадската комисия по радио телевизия и телекомуникации (CRTC). Сега с този лиценз и с разрешението на ISED сателитната мрежа Starlink официално може да започне да предлага на канадските потребители услуги за предоставянето на сателитна широколентова интернет връзка в южната част на страната, която се намира непосредствено северно от САЩ. Достъпът на канадците до Starlink е възможен само там, където достига сигналът от наземните станции на Starlink, разположени САЩ

На трети ноември тази година Илън Мъск съобщи в своя Twitter акаунт, че тази седмица ще бъдат изпратени още няколко хиляди покани за участие в бета тестовете на Starlink. Покани трябва да получат американски и канадски жители. Мъск каза още, че и европейските потребители ще започнат да получават покани за тестване и използване на Starlink, но след като бъде получено одобрението на европейските регулаторни органи. SpaceX очаква да получи положително решение от страните на Евросъюза по този въпрос в края на месец февруари или началото на месец март 2021 година.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари