fbpx
11.4 C
София

Сатя Надела за изкуствения интелект: „Джобс казваше, че компютрите са велосипеди за ума. Сега имаме парна машина за ума“

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

В интервю за CNBC главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела сподели вижданията си за развитието на технологиите за изкуствен интелект. Ръководителят на корпорацията разбира необходимостта от развитието на ИИ и потенциалните предизвикателства.

„Определено се нуждаем от предимствата на тази технология и искаме да намалим нежеланите последици. Необходимо е лидерство и обединяване на всички заинтересовани страни – това е трудно, но трябва да се направи“ – заяви Сатя Надела.

Говорейки за промените в пазара на труда под влиянието на изкуствения интелект, Надела заяви, че необходимостта от хора не изчезва. Всеки път, когато има нова пробивна технология, може да има промяна на пазара на труда, но той вярва, че ИИ ще създаде и нови работни места.

„Искам да кажа, че може да има един милиард разработчици. Всъщност светът се нуждае от един милиард разработчици. Идеята е, че това всъщност е инструмент за демократизация, който улеснява достъпа до нови технологии и достъпа до нови знания, допринасяйки за нарастването на кривата на обучението“ – каза още ръководителят на Microsoft.

Според Надела изкуственият интелект може да осигури по-лесен достъп до информацията и да окаже голямо въздействие върху образованието. Децата биха могли да получат достъп до учители с изкуствен интелект, чието използване би премахнало страха от ученето. Основното предимство на хората е критичното мислене, но те биха могли да се възползват от новите инструменти.

„Стив Джобс имаше една красива и вярна фраза: „компютрите са като велосипеди за ума“, каза още Надела. „Сега имаме подобрение – имаме парна машина за ума“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини