Сатя Надела получи бонус от $4,5 милиона за добро ръководство на Microsoft

0
113

Генералният директор на Microsoft Сатя Надела получи голямо финансово поощрение от страна на корпорацията, за заслуги и добро ръководство на Microsoft през изминалата финансова 2016 година.

Microsoft публично съобщи, че Надела е получил премия в размер на $4 464 000 за увеличението на стабилността и доходността на компанията. Заплатата на Сатя Надела за финансовата 2016 година е w размер $17,5 милиона, като в тази сума са включени и акции на корпорацията. За сравнение, през 2015 година Надела получи акции и заплати като генерален директор в размер на $18,3 милиона.

 

Полученият бонус е 124% от планираните 150%. Това означава, че ако Надела бе постигнал малко по-добри резултати, щеше да има и по-голяма премия. Бордът на директорите отбеляза, че намалението на бонуса идва от промяната в стратегията на бизнеса със смартфони, както и в невъзможността за достигане на обещаните 1 милиард инсталации на ОС Windows 10. Броят на месечните инсталирания на новата операционна система също би могъл да е по-голям.

Въпреки това, бордът на директорите счита, че решението на Надела за смартфоните е стратегически правилно и добре се е отразило на корпорацията. По този начин Microsoft е успял да задели финанси за по-важни приоритети.

Надела бе похвален за това, че успя да вдъхне увереност на всички служители на Microsoft, да ги вдъхнови и да създаде висока вътрешна култура в Microsoft, която повишава производителността и репутацията на корпорацията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари