fbpx
4.8 C
София

САЩ вероятно ще удължи гратисния период за Huawei

Най-четени

Huawei няма късмет с премахването на забраната за търговия в САЩ, въпреки обещанията, че някои ограничения ще паднат. От друга страна, крайността, при която всички връзки ще бъдат срязани, също се отдалечава.

Източници на Ройтерс твърдят, че Търговското министерство на САЩ се очаква да удължи гратисния период за компанията с още 90 дни. Сегашният лиценз е валиден до 19-ти август. Уговорката ще позволи на китайците да поддържат своите телеком мрежи и да предоставят софтуерни обновления за устройствата си. Телефоните на компанията ще работят без проблемно поне през тази година.

Ситуацията разбира се остава рискова докато не се появи официална позиция. Има някои анализатори, които не изключват възможността лиценза да бъде оставен да изтече. От търговското министерство на САЩ са отказали коментар по случая.

Тънкият момент е, че САЩ използва забраната и митата като лост в търговските си спорове с Китай. Лицензът за Huawei не се касае само до проблемите на компанията, но има и стратегическа стойност в цялата афера.

Доналд Тръмп иска да накара Китай да отстъпи за някои неща, за да удължи разрешението за поддържане на дейност или изцяло да премахне забраните. Всичко е като една игра на шах, макар и нещата да затихнаха напоследък.

Какво мислите вие? Ще видим ли удължаване на гратисния период?

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Ozzy
Ozzy
2 години

Не спите ли бре хора? В 8:30 ме облъчвате с Хуйвей. Явно на смени карате с Десподов. Смешници.

assa
assa
Отговор на  Ozzy
2 години

Като не ти харесват някои новини ги пропускаш, защо трябва да влизаш да ги четеш и да пишеш колко досадно ти било, че те облъчвали като ти сам го правиш?

Гнуцорел
Гнуцорел
Отговор на  assa
2 години

Защото има проблеми с главата, не може да го осъзнае. Не му се сърди, той не е виновен, това е по-силно от него…

Нови ревюта

Подобни новини