САЩ вероятно ще удължи гратисния период за Huawei

3
711
A Chinese couple browse their smartphones as they walk by the new Huawei P30 smartphone advertisement on display inside a subway station in Beijing, Monday, May 13, 2019. China's intensified tariff war with the Trump administration is threatening Beijing's ambition to transform itself into the dominant player in global technology. (AP Photo/Andy Wong)

Huawei няма късмет с премахването на забраната за търговия в САЩ, въпреки обещанията, че някои ограничения ще паднат. От друга страна, крайността, при която всички връзки ще бъдат срязани, също се отдалечава.

Източници на Ройтерс твърдят, че Търговското министерство на САЩ се очаква да удължи гратисния период за компанията с още 90 дни. Сегашният лиценз е валиден до 19-ти август. Уговорката ще позволи на китайците да поддържат своите телеком мрежи и да предоставят софтуерни обновления за устройствата си. Телефоните на компанията ще работят без проблемно поне през тази година.

Ситуацията разбира се остава рискова докато не се появи официална позиция. Има някои анализатори, които не изключват възможността лиценза да бъде оставен да изтече. От търговското министерство на САЩ са отказали коментар по случая.

Тънкият момент е, че САЩ използва забраната и митата като лост в търговските си спорове с Китай. Лицензът за Huawei не се касае само до проблемите на компанията, но има и стратегическа стойност в цялата афера.

Доналд Тръмп иска да накара Китай да отстъпи за някои неща, за да удължи разрешението за поддържане на дейност или изцяло да премахне забраните. Всичко е като една игра на шах, макар и нещата да затихнаха напоследък.

Какво мислите вие? Ще видим ли удължаване на гратисния период?

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Не спите ли бре хора? В 8:30 ме облъчвате с Хуйвей. Явно на смени карате с Десподов. Смешници.

assa
assa

Като не ти харесват някои новини ги пропускаш, защо трябва да влизаш да ги четеш и да пишеш колко досадно ти било, че те облъчвали като ти сам го правиш?

Гнуцорел
Гнуцорел

Защото има проблеми с главата, не може да го осъзнае. Не му се сърди, той не е виновен, това е по-силно от него…