Пентагонът е готов да разположи на територията на редица европейски държави модернизирано ядрено оръжие. Информацията е на изданието РИА Новости, цитиращо свои дипломатически източници.

Очаква се тази тема да бъде разгледана по време на предстоящата среща на върха на НАТО в Брюксел“ – е казал цитираният дипломат. Срещата на високо ниво е планирана за 11-12 юли тази година.

Според тази информация, ще се използват модернизирани версии на тактическите ядрени бомби B61. Според европейските медии, тези бомби са складирани още от 1960-те години във военните складове на Германия, Белгия, Италия и Турция. А сега те се модернизират във версия B61-12 с по-висока мощност и GPS навигация.

Според данни на Бюджетния отдел на Конгреса на САЩ, през 2017-2046 години Вашингтон е планирал да изразходва $25 милиарда за модернизация на своите тактически ядрени оръжия.

Управляемата ядрена бомба B61-12 бе тествана от американските военни на 9 юни тази година на полигона в Невада. Използвани са стратегическите стелт бомбардировачи B-2 Spirit. Според друга информация, бомбите B61-12 са съвместими с платформите на универсалните изтребители от пето поколение F-35 Lightning II.

Очаква се първата партида от новите ядрени бомби B61-12 да бъде приета през 2020 година.

24
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
18 Отговори на коментарите
18 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Човек
Човек

Изключително хитър план. Така при евентуална ядрена война първия удар ще получат глупаците в Европа позволили ядрени ракети на САЩ да се разполагат на тяхна територия а не започващия войната умник САЩ .

Смехотворно
Смехотворно

Това са тактически оръжия, най-вероятно НИКОГА няма да бъдат ползвани.

Смехотворно
Смехотворно

P.S. Ядрените оръжия не съществуват, проучи.

Човек
Човек

Браво, бе, умник . И тогава за какво са били нужни 25 милиарда за да се модернизират и какъв е тоя зор да се разположат в Европа несъществуващи оръжия които НИКОГА няма да се използват . А най-важния въпрос е за какъв уй* е нужно да са базирани в Европа след като B-2 Spirit въоръжена с В61 спокойно може от всяка база в САЩ през северния полюс да атакува произволна цел в Русия .

Смехотворно
Смехотворно

Няма ядрени оръжия, има оръжия, но не ядрени. 25 млрд. по данни на РИА Новости, за „дезинформация“ не си ли чувал? На места, където са правени тестове с ядрен арсенал сега има къщи и холивудски звезди живеят там. Снимките от Хирошима не са от там. Проучи.

Отново, източник е РИА Новоости, руснаци…повече ли искаш?

Човек
Човек

Ахам, не, благодаря. Значи казваш Хирошима си е добре и никога не е бомбардирана от САЩ с ядрено оръжие а на полигона за изпитания на ядрено оръжие в Невада има къщи на холивудски звезди …….. Все съм виждал облъчени от руски лъжи малоумници и зомбирани от американската пропаганда де*били , но от днес ти си ми фаворит. Абсолютен шампион .

П.С. Хм, моите проучвания казват друго . Хайде , просветли ме . Дай линк към ИСТИНАТА. Не ме оставяй такъв необразован.

Смехотворно
Смехотворно

Бомбардирана е, как, разбира се. Просто кадрите не са от там и не е ядрено оръжие. Прочети малкo преди да говориш. ПРОУЧИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ. Сумати къщи и жилищни квартали са построени на места, където са тествани ракети в САЩ, уж ядрени. Да, имало е ракети, да има взривове, да има огромни щети, НО НЕ СА ЯДРЕНИ. Няма ядрени оръжие, НЯМА! Проучи!

Смехотворно
Смехотворно

Целта на правителството е да създаде илюзията, че ядрената мощност е „опасна“ за хората за да може да нямат достъп до тази технология, която ще ги направи силни и независими, целта е те – правителствата да държат контрола над населението, което не искат да бъде суверенно.

Ядрените оръжия са политическа измислица, както казах – ПРОУЧИ, виж в ЮТюб има редица филми, вкючително на учени и военни, които обясняват в ДЕТАЙЛИ.

Fuck the USA
Fuck the USA

Абе, Смехотворния, то в Тубата има и много „доказателства“, че Земята е плоска, но кадрите от МКС показват друго. Или и ти си от дебилите, които твърдят, че Тя е плоска?
И все бях чувал за такава идиотия, като твоята, но ти направо днес изби рибата!

Choba
Choba

Точно тактическите ядрени оръжия е най-вероятно да бъдат използвани.
Моли се да не се използват стратегическите такива!!!
Май някой не е ходил в казарма и опита и знанията му са е само от Youtube!

Глупаци
Глупаци

Точно тактическте няма как да ги ползват поради Х причини. Пък и какво си се разтревожил за тия азиатски животни руснаците, ти руснак мирисал ли си да видиш що за урод е? Предпочитам негри пред тия да са ми на територията, честно.

FUCK USA
FUCK USA

край,еба ни се мамата!

Пламен
Пламен

САЩ са готови да воюват с Русия до последния европеец!

Родко
Родко

много добре казано

Урпд
Урпд

Ако не са те, червената БОЛШЕВИШКА армия ще окупира България ОТНОВО!

Мангалата
Мангалата

Нека ни окупират! Какво ще загубиш бе, швестер? Ще си пиеш ракията с русницаите, бензина и газта ще са ти евтини, джендъри и мангали и бежанци няма да си разиграват коня, смъртно наказание, пуйкистан ще спре да ни се меси и няма и да си помисля даже за нео-османска империя. Все позитиви виждам! За домашно ти давам проучиш колко е на човек БВП на българия и колко е БВП на Велика Русия.

Глупаци
Глупаци

Урод, ходи там и виж само за каква джендър ислямизация става дума и ше разбереш защо азиатските уроди славяни бягат насам.

Капитализъм срешу болшевизъм
Капитализъм срешу болшевизъм

Затова ли вдигнаха пенсионната възраст с 8 години и хората масово протестират затова?

Мeтоди Дамяноf
Мeтоди Дамяноf

Уродите от гейсащ трябва да бъдат изтласкани в собствената си гейска държава и там да се сношават помежду им, за тях няма никакви морлани и човешки цености! гейсащ е изметта на човечеството!

Мeтоди Дамяноf
Мeтоди Дамяноf

сорос, защо си жив още, марш да финансираш гомосексуалните цености!!

14 88
14 88

Сорос финансира в момента яко болшевиките, такива с които нивата администрация на САЩ се бори. Смърт за колунистическите соросоиди като теб, слава на Америка! Хейл Тръмп 14/88

14 88
14 88

Аз не говоря глупости, ТРЪМП СЕ БОРИ СЪС СОРОС и ЛИБЕРАЛИТЕ /БОЛШЕВИКИТЕ/ на Клинтън и компания, вие сте ИДИОТИ!

https://www.cnbc.com/2016/09/20/billionaire-george-soros-throws-another-25-million-to-pro-clinton-pac.html

https://www.dailywire.com/news/30531/soros-funds-anti-trump-pac-will-target-paul-bois

ХЕЙЛ ТРЪМП! ХЕЙЛ АМЕРИКА!

Свобода
Свобода

Ако в България имахме предприемаческо, свободно и антикомунистическо мислене сега можеше да сме регионален фактор поне като Полша. Уви, тук само БОЛШЕВИКИ и други изроди, които са готови всичко да продадат смао и само някой Голям Брат от Изток или Запад да ги управлява. Гнусно, долно, РОБСКО племе с назадничево КОМУНИСТИЧЕСКО мислене. Стига им само хляб и кренвирши на масата да имат и животът им е песен. Нещастни алкохолици, нискорпоизводително боклуци с РОБСКО анти-свободно РУСОФИЛСКО-ПУТИНИСКИ идиоти.

mmm
mmm

ам, ари не?