САЩ добави още 46 свързани с Huawei фирми в черния списък

6
778

Министерството на търговията на САЩ обяви днес, че ще добави в Черния списък още 46 компании, които са свързани с Huawei. Те се присъединяват към над 100 други.

С това бе обявено и очакваното удължение на временния лиценз за китайската компания. Този временен лиценз позволява някои изключения и дейността на Huawei може да продължи. Новият срок е за още 90 дни.

„Продължаваме да призоваваме клиентите да спрат да използват продукти на Huawei. Все пак осъзнаваме, че имат нужда от повече време, за да няма проблеми. Ние продължаваме да работим активно, за да се уверим, че износът към Huawei и свързаните лица не нарушава правилата на черния списък и временния лиценз.“, казва секретаря на министерството Wilbur Ross.

Припомняме, че компанията се озова в този забранителен списък, след като Министерството установи, че извършва дейности в противоречие на националната сигурност на САЩ и нейните външополитически интереси.

Това включва предполагаеми нарушения на International Emergency Economic Powers Act (IEEPA), заговор за нарушаването на IEEPA чрез предоставянето на финансови услуги на Иран, възпрепятстване на правосъдието във връзка разследването на споменатите нарушения на наложени от САЩ санкции.

Очаква се Huawei да излезе с някакъв официален коментар за случващото се.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Bill
Bill

Днес, трета статия за Хуйвей.Браво! Бой по канчето на жмичките.Защо не пишете колко услуги са спрени в Китай?Колко на гугъл , Майкрософт и Фацебука.Цял ден пищите за Хуйвей. Платени клакьори.Много ясно, че работят за китайското правителство.

AxOx
AxOx

До Bill – авторите работят за тях си и за Калдата. Новината е нова и за това се пише за нея. Не схващаш ли, че сега се води икономическа война и това не ти е просто слухове .. а милирди хора зависят от тези решения. Масово фирми фалират. Никой не знае какво ще стане утре. А това как американските услуги са блокирани – не са блокирани ако смазват законите на страната. Майкрософския БИНГ търсачка си работи без проблеми там и си я ползвах постоянно. В БГ има закон, че е незаконно да се ползва софтуерен продукт ако не е преведен… Виж още »

смех
смех

Ми, iOS ? Български език?

AxOx
AxOx

„Ми, iOS ? Български език“ – Ако видиш Мак или iPhone в държавна институция, може да подадеш жалба в съда и ще спечелиш.
Закона е, че всяка държавна институция е задължена да има софтуер на български.

_nib_
_nib_

Реднека е паляк-перчемлия.А познайте при всички случаи,дали ще е без коз или всичко коз,кой държи туз пика и вале пика?Китаеца естествено.А ако този същия китаец продаде облигациите или пусне резервите си от непокрити с НИЩО зелени хартийчици….Не 10 долара за левче,а сто….че и хиляда.

Technical
Technical

Познайте от коя компания са доставени рутерите на Vivacom (започва с Ху и завършва на -ей).