fbpx
8.5 C
София

САЩ иска Netflix, Spotify и HBO да показват спешни известия

Най-четени

Сенаторите Брайън Шатц, демократ от Хавай, и Джон Туйн, републиканец от Южна Дакота, въведоха следния законопроект – Закон за надеждна стратегия за подобряване на разпространението на аварийни сигнали (READI). Това не е нов законопроект. Първоначално подобно нещо беше предложено още през 2018 г., когато Хавай изпаднаха в паника заради фалшиво предупреждение от потенциален удар от космическа ракета.

„Когато предупреждението за разбиваща се ракета, трябваше да бъде разгласено до всички в Хавай, през миналата година, някои хора никога не получиха съобщението на телефоните си, докато други го пропуснаха, когато бе съобщено по телевизиите и радиостанциите.

Въпреки че това беше фалшива тревога, предупреждението се превърна в симулация на това какви биха били реакциите и механизмите, ако настъпи реална опасност, с което разкри истински недостатъци в начин, по който хората получават сигнали за аварии и природни бедствия“, казва Шатц.

Какво точно представлява проектът?

Законът READI, както по-рано беше отбелязано от Engadget, ще се заеме със създаването на „система за разпращане на аварийни сигнали до потребителите на аудио или видео онлайн стрийминг услуги“ – специално насочена към Netflix, Spotify и HBO. Освен това законът ще изисква да има възможност за поне двукратно повтаряне на сигналите, тъй като има голяма вероятност да бъдат пропуснати предупреждения за събития, които могат да касаят здравето и живота на хиляди, дори милиони души – към момента предупрежденията по телевизията и радиото се показват само по веднъж.

Освен това законодателството ще създаде система за отчитане на фалшиви сигнали, така че Федералната комисия за съобщения ще може „да проследява кога те се появяват и да разбере причините за тях“ – нещо, което еврокомисарят на FCC Джесика Розенворсел призова през месеците след сигнала в Хаваите.

„Модернизирането на аврийните сигнали е от решаващо значение за безопасността на американците и законът READI е добре изграден, съвместен подход за решаване на този критичен проблем“, заяви Майкъл Блум, вицепрезидент по въпросите на федералното правителство за интернет регулация, в отговор на законопроекта.

Към момента, Netflix, HBO или Spotify, не са дали отговор на исканията за коментар.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини