САЩ може да възстанови напълно търговията с Huawei до няколко седмици

6
1019

И Huawei, и редица фирми от САЩ, изпитаха икономически затруднения в следствие на добавянето на китайската компания в черния списък на Щатите.

Става ясно, че САЩ може да планира да върне нещата по старо му до няколко седмици, в следствие на нарастващото напрежение сред американските технологични фирми и Китай.

В края на юни имаше среща между президентите на САЩ и Китай, след която бяха въведени облекчения. Щатския бизнес получи разрешение да продава някои неща на Huawei, ако те нямат връзка с националната сигурност.

От тогава до сега, редица фирми са кандидатствали и са получили лиценз да го правят. Според Ройтерс, след разговор с официално лице от САЩ, това е сигнал, че до няколко седмици търговската забрана може да бъде напълно отменена.

„Ограниченията трябва да се премахнат изцяло, а не да се работи с временни лицензи. Няма доказателства, че Huawei извършва нещо неправилно и представлява риск за киберсигурността на която и да е страна. Ограниченията са незаслужени.“, казва говорител на Huawei пред Ройтерс.

Забраните не засягат само Huawei и щатските компании. Засегната е цялата търговска верига. Производител на чипове от Кардиф отчита, че случващото се ще му коства между £15-35 милиона.

По-големите производители на чипове директно се опитват да лобират в Търговското министерство на Щатите.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Ха, САЩ се огънаха ….

пипи
пипи

Какво стана бе рижко? Нали бяха заплаха за нац.сигурност?
Изяде дървото с треските барабар.

Мирослав
Мирослав

Ark, Harmony ca готови вече,
Тези де се „блъскат“ у дувара.
Свърши тя, оттече,
яжте си солената попара.

Бахти
Бахти

Що станА бре, Танасе?
ФАЩ никой вече не ги бръсне за слива, дори и Турция, камо ли Китай, Русия, Иран и т.н.

Мирослав
Мирослав

Това America first ще му излезе през носа на Тръмп. Ако не му спретнат инмпийчмънт, по-добре републиканците да не му издигат кандидатурата въобще. „Пресоли манджата“ с тези санкции, като е некадърен да създаде микро-бизнес климат, а чака само на санкции.

TNT
TNT

Тръмп отишъл да обядва в Китайски ресторант, но там му дали две солетки ама твърди като дърво.
И от тогава се е зарекъл да не стъпва в Китайски ресторант. 😀