fbpx
15.8 C
София

САЩ не са подслушвали папата

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Националната агенция по сигурността в САЩ (NSA) категорично отхвърли спекулациите, че е подслушвала случващото се във Ватикана. По-рано през седмицата италианско списание съобщи, че и папата е сред „жертвите“ на системата за подслушване на правителството на САЩ, но от Агенцията са категорични, че това не се е случило и няма и да се случи и в бъдеще.

„Не сме се прицелили във Ватикана, както съобщи италианско списание по-рано през седмицата. Информацията е невярна“ заявиха представители на NSA.

Само преди дни италианското списание Panorama съобщи, че правителството на САЩ е успяло да подслушва и телефонните разговори на папа Франциск, което предизвика поредната вълна на недоволство срещу действията на американските власти. Сведенията на изданието дори твърдяха, че NSA е следила не само случващото се с папа Франциск, но общо взето са имали достъп и до всички останали лидери във Ватикана. Смята се, че Агенцията дори е разделяла подслушваните разговори на 4 категории – комуникации между лидери, заплаха за финансовите системи, човешки права и външнополитически отношения.

„Не сме чули нищо и не сме притеснени по никакъв начин“ отговориха от Ватикана.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини