САЩ обвиниха Китай в кибершпионаж

0
31
Както съобщава агенция Reuters, позовавайки се на частната американска компания CrowdStrike, развиваща дейност в сферата на сигурността в интернет, китайски хакери са атакували въздухоплавателната и космическата индустрия на САЩ.

По данни на CrowdStrike, едно от подразделенията на Народно-освободителната армия на Китай с номер 61486, базирано в Шанхай, извършва хакерски атаки срещу правителствени агенции и фирми-подизпълнители на Министерството на отбраната на САЩ от 2007 г. насам.


Отбелязва се, че главна цел на китайската армия са секретни данни в сферата на информационните технологии, както и в областта на въздухоплавателната и космическата индустрия. Експертите съобщават, че хакерите са използвали за своите цели популярни офис-приложения като Microsoft Office, Adobe Reader и т.н. С тяхна помощ те са заразявали компютрите и след това са получавали необходимата им информация.

Впрочем, това не е първият път, когато САЩ обвиняват Китай в кибершпионаж. Припомняме, че в средата на май генералният прокурор на САЩ Ерик Холдер заяви намерението на САЩ да привлече към отговорност петима китайски военни, обвинени в кражба на търговски тайни на редица американски компании.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари